kmetkolej512143Казанджиев получи плакет и грамота за заслуги за утвърждаването и развитието на висшето учебно заведение

 Кметът Минчо Казанджиев удостои Техническия колеж в Ловеч с почетния знак на общината. Това стана днес, когато училището отпразнува своята 25-годишнина. Отличието бе връчено на директора на колежа доц. д-р инж. Георги Рашев. То се дава за изключителен принос в учебната и научно-изследователската дейност, издигане престижа на град Ловеч и по повод 25-годишнината.

Програмата за честването на юбилея продължи с връчване на дипломите на випуск 2014 и откриване на учебно-производствена и научно-изследователска лаборатория по автомобилно машиностроене. Първенецът на випуска е Нина Иванова, а отличниците тази година са 11. Всички те получиха от директора на колежа плакет и грамота за проявена активност в учебния процес и постигнат отличен успех. С плакет и грамота за заслуги за утвърждаването и развитието на Техническия колеж бе награден кметът Казанджиев.

kmetkolej512141 Това, което отчитаме днес, е заслуга и на този човек, обяви директорът на колежа, отправяйки специална благодарност към ръководството на общината и на областта за предоставената база и за подкрепата през годините. Рашев отличи още областния управител Мадлена Бояджиева, Ловчанския митрополит Гавриил, основателите на колежа, сред които и първият – доц. Васил Кочевски, както и представителите на бизнеса. Рашев специално благодари на фирмите в Ловеч, подпомогнали изграждането на материалната база на колежа и предоставили своята база за студентите, където те получават в реална работна среда практически знания и умения. От своя страна компаниите заявиха готовност да продължат контактите и обявиха, че от тук ще вземат бъдещите си инженери, тъй като това са ценни кадри.

Горд съм, че Техническият колеж разполага с добър академичен състав и се утвърди като уважавано учебно заведение, каза проф. д-р Райчо Иларионов, ректор на Техническия университет – Габрово, в чиято структура е ловешкото висше учебно заведение от 1997 г.

Техническият колеж в Ловеч е създаден през 1989 г. с решение на Министерския съвет в отклик на потребностите на страната и региона от висши кадри с техническо образование. Разполага с добре структурирана и обзаведена материална база – учебен корпус, лабораторни зали, компютърни зали, учебни работилници, библиотека, студентски стол и общежитие. Приема студенти за обучение в образователно-квалификационна степен “професионален бакалавър” в три акредитирани професионални направления и четири специалности – машиностроене, автомобилно машиностроене, електротехника и компютърни системи и технологии. От създаването му досега тук са се дипломирани повече от 1800 студенти.

kmetkolej51214225-те години на Техническия колеж в Ловеч са годините на развитие и утвърждаване на специалностите, като всеки, работил тук през изминалите години, е дал своя принос за издигане авторитета му в учебната и научно-изследователската дейност, посочи доц. Рашев. Той увери, че постигнатото дава надежда, че „ще запазим традициите за развитие и обновление на колежа с цел осигуряване на компетентни и висококвалифицирани специалисти за нуждите на съвременната индустрия“.

Тържествената церемония днес започна с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Ловчанския митрополит Гавриил. На празника бе и председателят на общинския съвет Тихол Тихолов.

1 коментар

Comments are closed.