kmet901121Кметът Минчо Казанджиев отмени бедственото положение в Ловеч. Решението бе взето преди минути на заседание на Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия. Представители на институциите и експлоатационните дружества докладваха за състоянието в общината след пороя снощи и за предприетите от тях действия.

56 са произшествията от снощи до тази сутрин, отстранени от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ са 17 паднали върху къщи и пътното платно дървета, изтеглени са три автомобила, работено е по един пожар без загуби. До 23 ч. снощи са възстановени от ЧЕЗ седем електропровода, 120 са били сигналите за проблеми по мрежата, ниско напрежение, навсякъде електрозахранването е възстановено. Няма селища без ток, екипите реагират своевременно на единични сигнали.

Предстои оглед на щетите в града, нарочна комисия ще обобщи констатациите и ще изготви мотивиран доклад чрез областния управител до Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет, откъдето ще бъдат поискани средства.

Кризисният щаб към кмета на общината остават в готовност.

53 л на кв. м е падналото количество дъжд в Ловеч снощи, нивото на река Осъм се е повишило с 56 см.

9 коментара

  1. Обявявам конкурс за изработване на по-читав от общинския план за действие ПРЕДИ кризисни ситуации.Предложенията да се адресират за “пощенска кутия № 27”.Ще настоявам победителят да бъде обявен за почетен гражданин на Ловеч.

  2. браво господин кмете да си ни жив и здрав да можеш да управляваш ловеч още 100 години но до тогава в града едва ли ще има хора, по голям некадърник няма на света от вас

  3. Да не бърза да го отменя,че днес май следва продължение!!

  4. Кой от всички недоволни би се справил по-добре на мястото на кмета? Ако трябва да се почистват клони за да няма такива инциденти логиката ми подсказва, че трябва да се изрежат всички дървета 🙂

  5. Кмета ви е малоумен! След дъжд качулка слага. Свиквал кризисния щаб! Идиот! Вместо да ги свика преди 2 дни , и да се отпушат шахти и да се премахнат опасни клони и дървета предварително , този неграмотник ще свиква кризисни щабове сега! Не видя ли какво стана в София само преди 3 дни! Този и подопечните му са абсолютни неграмотници!

    1. Май-май Вие сте малоумна ,г-жо Генова. Я попрочетете тук-там как ,кога и защо се свиква кризисен щаб. И как пък разбрахте точно кога е свикан??? Много ми е интересно интелигентна, немалоумна и грамотна дама като Вас как ще действа при бедствие. Ама то нали отстрани е лесно…Поне не се излагайте публично!

  6. Pfff ;xx

  7. #Оставка

Comments are closed.