zamministarteteven1903163На 18 март кметът на Тетевен д-р Бояджиева проведе работна среща със  заместник-министър Диян Стаматов. На срещата присъстваха още заместник областният управител Драгомир Кавалски, началникът на РИО – Ловеч Еленко Начев, председателят на Общински съвет Мария Стойчева и общинският съветник Цецка Димитрова – председател на комисията по образование.

Поводът заместник-министърът на Министерство на образованието и културата да гостува в Тетевен бе провеждането на национално състезание по математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки на СОУ с чуждоезиков профил , чийто домакин е ПГГСД „Сава Младенов“- Тетевен. На работната среща в кабинета на тетевенския градоначалник бяха обсъдени въпроси, касаещи евентуално оптимизиране на училищната мрежа, необходимостта от млади педагогически кадри и ежегодната тенденция за намаляване броя на учениците. В началото на срещата зам.-министър Стаматов благодари на д-р Бояджиева за грижите и усилията, които полага за училищата в общината. Сподели, че е успял да посети три от четирите училища в Тетевен и е с прекрасни впечатления от педагогическите им колективи. Изказа още желанието си в бъдеще да вижда повече млади преподаватели и уточни, че с г-жа Кунева възнамеряват да проведат кампания за популяризиране  дейността на мъжете учители, на опитните учители, но най-вече –  на младите учители, които по думите на замeстник-министъра са дефицит в България.

zamministarteteven1903161    На срещата д-р Бояджиева постави въпроса за възможността ПГГСД „Сава Младенов“ да стане национално училище: „Уверена съм, че нашата професионална гимназия отговаря на всички критерии“ – заяви кметът на общината. Началникът на РИО Еленко Начев  показа своята пълна подкрепа с думите: „Това е една гимназия, която аз винаги сам свързвал с представата си за национално училище, тъй като там се извършва прием от почти цяла Северна България, училището е с традиции и реноме, има хубаво общежитие и необходимата база за изучаваните професии“.

Освен с прекрасни впечатления от посещението си в нашия град зам.министър Стаматов отнесе със себе си  скромен подарък от кмета на Тетевен – резбована кутия с традиционната тетевенска сливова ракия.

zamministarteteven1903162