В резултат на обилния снеговалеж през изминалото денонощие, на 29 декември в Община Тетевен бе свикан общинският щаб за изпълнение на плана за защита от бедствия. Пътищата в община Тетевен са проходими при зимни условия без пътя Рибарица-Шипково. Вътрешната улична мрежа е частично изчистена и продължава да се почиства. През изминалото денонощие е възникнало частично прекъсване на ел. захранването в някои от населените места на територията на общината, като авариите своевременно са били отстранявани и ел. захранването възстановено.

Към момента ел. мрежата е в изправност, водоподаването е нормализирано и екипите на спешна помощ са в готовност. Няма информация за бедстващи хора. Снегопочистващите фирми работят на пълни обороти и с пълния си личен състав. При нужда има готовност за съдействие от държавни и частни фирми, а помощ могат да окажат и от Планинска спасителна служба и доброволческите отряди.

Хижите са с 1 – 1,10 см. снежна покривка, но засега всичко е спокойно. Очакват се слаби снеговалежи и ако се наложи, ще бъде осигурен транспорт за пострадали.

Във връзка с обилния снеговалеж и натрупването на големи количества сняг, призоваваме гражданите да почистват тротоарите пред домовете, магазините, заведенията и офисите си. Складирането на почистения сняг да се извършва така, че да не пречи на движението на МПС и пешеходците. Желателно е снегът да се натрупва встрани, а не върху пътното платно.