ezikova1506161„Днес пред Вас се открива по нов начин светът – след като имате дипломи от Езиковата гимназия в Ловеч, той е като светъл и широк път. За много въпроси досега решения вземаха вашите родители, учители и директорът. Отсега тази привилегия, но и отговорност, се пада на Вас лично. Надявам се  наученото, споделеното, преживяното в учебните стаи да Ви бъде полезно и приложено успешно за в бъдеще.“

С тези думи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави и връчи дипломите на първата паралелка  -12 А клас, в двора ГЧЕ „Екзарх Йосиф Първи“. Там точно в 12 часа днес се състоя тържествено връчване на документите на випуск 2016 г.

Тържеството откри директорът на учебното заведение Радослав Хитов, който изрази задоволството си от успехите на своите възпитаници.

Известната Езикова гимназия тази година има 182 завършващи ученици  в седем паралелки, от тях 16 възпитаници са отличници. Първенец на випуска е Лиляна Владимирова  Цанова от 12 Г клас, с английски език.

ezikova1506162В словото си кметът Корнелия Маринова припомни още, че точно на този ден, 15 юни през 1914 г., е роден малко познатият  Александър Муратов – български поет и преводач. Той е завършил педагогическо училище в Ловеч през 1932 г., а после учи в парижката Сорбона. Завръща се в родината и става една от значимите фигури в културния живот, като превежда и твори у нас. Кметът Маринова подчерта примера на тази универсална личност и призова младите също като него да работят за родния край.

На церемонията в ГЧЕ „Екзарх Йосиф Първи“ присъстваха още областният управител Ирина Митева със своя заместник Георги Терзийски, ловчанският митрополит Гавриил, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Еленко Начев и други.

 

 

3 коментара

  1. Всяка година едно и също,говори се и се лансират само учениците от Езиковата гимназия!! В Ловеч има и други училища достойни за коментари и добри отзиви !!!

  2. Имам малка забележка към снимачния екип:
    От написаното разбирам,че е присъствала и Ирина Митева,Областен управител на област Ловеч.Но на нито една снимка я няма.Фигурата й не е така едромащабна и не би закрила никого от персоните,които виждаме на снимките.Напротив,някоя от заснетите фигури би могла да закрие фигурата на Областния управител.
    А може би това да е причината Митева да не се вижда на снимките?!

Comments are closed.