Медицинските специалисти за носители на награда „ПРОФЕСИОНАЛИСТ НА ГОДИНАТА – 2016“

      Във връзка със 7 април – Международният ден на здравето и професионален празник на здравните работници, Община Ловеч съвместно с Първично дружество на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи към РК на БАПЗГ-Ловеч, организира награждаване на изявили се медицински специалисти. На всички директори и управители от здравни и социални услуги бяха изпратени писма с приложени критерии за излъчване на медицински специалисти, отговарящи на определените условия, които да бъдат предложени за „Професионалисти на 2016 година“.

Тази година са отличени:

  • В категория професионалист по здравни грижи в Детска ясла грамоти получиха представители на трите детски ясли в Ловеч: г-жа Розалина Вълчева – медицинска сестра в Детска ясла №1 „Шарено петле“, г-жа Пенка Петрова – мед. сестра в Детска ясла №3 „Мечо Пух“ и г-жа Лидия Балевска – медицинска сестра в Детска ясла № 5 „Патиланци”.
  • В категория професионалист по здравни грижи в Целодневна детска градина беше отличена с грамота Тотка Стамова – медицинска сестра в ЦДГ „Първи юни“.
  • Румяна Симеонова – медицински фелдшер в ОУ „Христо Никифоров“.

получи приза за „Професионалист на годината 2016” в категория професионалист по здравни грижи в училищно здравеопазване”.

Наградените медицински специалисти са дългогодишни служители с над 25 годишен трудов стаж в сферата на здравеопазването, които през годините са показали способност за адаптивност и работа в екип. Проявяват лична професионална отговорност, спазват трудовата дисциплина и в действията си са лоялни към работодатели, колеги и потребители на здравни услуги. Отличените медицински специалисти отговарят на предварително зададени основни критерии като:

Доказан професионализъм; Непрекъснатост, качество и ефективност на здравните грижи; Вземане на самостоятелни решения в рамките на компетенциите си; Годишна оценка на прекия ръководител на детското/учебно/ заведение; Образование – следдипломно обучение, участие в курсове, квалификации, семинари и други обучения; Участие в промоция на здравето, превенция и профилактика на болестите; Колегиалност и етичност към родители, деца, ученици и към всички потребители на здравни услуги.

Целта на награждаването е стимулиране на здравните работници, повишаване на   личното професионално самочувствие, както и издигане престижа и авторитета на медицинските специалисти в Община Ловеч.

 

„Днешният ден е повод да изкажа своите благодарности към вас всички медицински специалисти, които работите към общинско здравеопазване. Обръщам се към вас, като изказвам благодарност за вашата всеотдайност в грижите, които полагате за опазване здравето на граждани на общината още от ранна детска възраст, за учениците, за децата и възрастните хора и лицата с увреждания. Вашата роля е важна при опазването здравето на децата и учениците, безотказно обезпечавате спортните и културните мероприятия, организирани в общината. Участвате активно в здравни програми, свързани с профилактика на заболяванията и промоция на здравето. Всеки от Вас, заслужава благодарност за енергията, която влага и всеотдайността при изпълнение на професионалните си задължения,“  обяви при награждаването кметът на Община Ловеч.

Наградените благодариха на г-жа Корнелия Маринова за оказаното им уважение и посочиха, че приемат отличията си като признание за труда на всичките си колеги и обещават да продължават да работят така и занапред и да дават всичко от себе си, за да пазят здравето и благополучието на нашето бъдеще – децата на Ловеч!

Към настоящия момент в сферата на общинското здравеопазване в Ловеч работят общо 70 медицински специалисти – фелдшери, медицински сестри, рехабилитатори и лекар, които обслужват децата в детските ясли, детските градини, училищата и в социалните услуги за деца и възрастни в общината.

Награждаването се провежда за шеста поредна година и се е превърнало в традиция за община Ловеч.

 

2 коментара

  1. Боже,от скоро е на пост ама доста е напълняла!(на какво ли ще заприлича до края на мандата?)

Comments are closed.