Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се включи в откриването на 34-тата Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО (15-17 февруари) , където нашият град участва със свой щанд. В първия ден на изложението Корнелия Маринова даде пространно интервю за предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“, което бе излъчено веднага.

„Искаме да привлечем посетители в Ловеч с красотите на града, с богатството, което носи неговата история, а също и с качествата на нашите хора, отворени към всичко ново, предприемчиви и будни граждани. Съхраняваме нашите паметници с огромна любов, стремим се да ги представяме, да ги налагаме на вниманието на туристите и гостите“, каза в началото на разговора кметът Корнелия Маринова.

Тя направи акценти върху най-атрактивните локации в „града на люляците“, каквито са Покритият мост, Средновековната крепост, АИР „Вароша“, зоопаркът. Обърна внимание на богатите възможности и маршрути за културен, спортен и поклонически туризъм. Корнелия Маринова счета, че важен обект за посетителите ще бъде новият катедрален храм „Св.св. Кирил и Методий“, който е пред завършване.

Кметът на Ловеч се спря и върху очаквани събития като „Цветница 2017“, „Люлякови музикални вечери“, „Ловеч Рок фест“, „Варошлийски вечери“ и други.

Водещият интервюто журналист Николай Колев определи Корнелия Маринова като „депутат с особено присъствие в 42-рото и 43-тото НС“ и попита сега тъгува за парламента?

„Работата в парламента е важна, но сега съм се посветила на Ловеч, на хората в нашия град. По-различен е мащабът, по-конкретни са отговорностите, но работя със здрав екип и ще постигнем основната си цел – хората да живеят по-добре, а градът да стане привлекателен и удобен за живот и работа. И не се изкушавам отново да се връщам към парламента“, отвърна кметът Корнелия Маринова.

Щандът на Община Ловеч е привлекателен със своя „люляков“ дизайн и вежливото посрещане на посетители, като представя богата информация и нагледни материали за основните туристически обекти.

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО в „Интер Експо център“ – София е най-мащабният туристически форум в България, предназначен за професионалисти и широка публика.

Българските общини са сред основните участници, наред с националните туристически организации, асоциации и сдружения, туристически фирми и агенции

1 коментар

Comments are closed.