domzastarihora310161Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посети в събота Дом за стари хора във Върбовка по повод Деня на възрастните хора  – 1 октомври.

„Днешният ден не трябва да ви натъжава,  а трябва да го приемете като уважение, защото не сме виновни за всички проблеми на този свят” обърна се тя към тях. Корнелия Маринова получи букет от името на всички възрастни хора в знак на признателност и благодарност  за нейното посещение. Тя цитира една мисъл на Оскар Уайлд: „Душата се ражда стара, а постепенно се подмладява. Това е комичната страна на живота. Тялото се ражда младо и постепенно остарява. Това е трагичната страна на живота.”

За обитателите бе организирана почерпка, осигурени от общината. Кметът Корнелия Маринова посети пре3мина през повечето стаи в дома, поговори с обитателите  и се започна с проблемите им. После обеща, че ще дойде отново преди  коледните празници.

Припомняме, че в началото на миналия месец троянската фирма „Калинел” дари ново спално бельо за двата дома – във Върбовка и в село Сливек.

Капацитетът на този  старческия дом е 30 души. Персоналът полага непрекъснати целодневни грижи, които включват медицинско, административно и социално обслужване на възрастни хора. Щатният персонал се състои от 13 човека.