prelompraznik609161С изразяване на почит и признателност пред паметника на загиналите във войните в с. Прелом, община Ловеч, започна днес тържеството по повод селския празник. Цветя и венци поднесоха кметът на община Ловеч Корнелия Маринова, заместник-кметът инж. Ивелина Радевска, кметският наместник  Васко Панков, подполковник Теодоси Томанов – началник на Военно формирование – Ловеч, и други жители и гости.
„Вашето селото се ражда с Освобождението на България от турско робство и навярно за това носи преломната сила на всяко ново начало. Надяваме се това хубаво място с нашия труд и Божия помощ да се възроди и да се радваме на едно по-добро съществуване“, каза в приветствието си към множеството Корнелия Маринова.
По-рано кметът на Ловеч с интерес разгледа музейната сбирка на селото, която представя документи и експонати от миналото.
Над стотина жители взеха участие в празничната трапеза пред сградата на кметството. За празника пристигнаха и много хора, свързани с това село, но живеещи другаде.
За доброто настроение се погрижи певческата група от съседното село Малиново. Колоритна група на празника бяха белгийците начело с Никола ( Nicolas L’Olivier), женен за българката Валя Кочевска, които от години са собственици на къщи в китното село.