lovechobshtina103121Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова днес поздрави със специално обръщение мюсюлманите за празника Рамазан Байрам. В него се казва:

„Скъпи приятели, позволете да Ви поздравя по повод големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам, с който се отбелязва края на свещения месец Рамазан. Всички, независимо от религията, трябва да можем да се доближим до състоянието на бедните, гладните и страдащите хора, както правите Вие по време на дългите пости. И днес имате основание да отправите към небето своите тържествени молитви, да споделите своята радост, както и сладкиши с близки, роднини и съседи.  Като народ ние отдавна сме открили истината, че независимо коя религия изповядваме, всички имаме нужда от опрощение, покаяние и милосърдие. 

Община Ловеч се стреми към тесни връзки с всички религиозни общности. Затова и неотдавна проведохме съдържателен разговор с  г-н Мурад Бошнак, районен мюфтия на мюфтийството в Плевен.

В този ден Ви желая здраве, мир, вяра и благоденствие, топлина и уют!  Честит празник!“

3 коментара

  1. основни избиратели на всички партии, властта ги ухажва, идват избори

  2. Нормално е. Все пак се намираме в османския съюз на евроГейските кому-нистически републики. Отделно напомням, че през 2012 г. от османската организация кЪзЪдЪ изкараха Ботвев дискриминатор а Левски престъпник за което си бяха написали премиии от 500 бона. Също напомням и, че премиера слънце не взе отношение както и всички други партии.

  3. От истинските мюсюлмани може да се научи много за достойнството,мъжеството,геройството,приятелството,смирението,верността и взаимопомощта.
    Дано се случи и в Ловешките георгафски ширини и особено в Общината!

Comments are closed.