lotoshino1406163Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова осъществи тридневно посещение в Лотошинския район, Московска област, Русия, по покана на кмета на Лотошино Екатерина Долгасова. Маринова бе придружена от заместник-кмета Венцислав Христов  и заместник-председателя на Общинския съвет Кирил Гумнеров.

Поводът за посещението бе Денят на Лотошино 11 юни, както и Денят на Русия – 12 юни. Визитата бе съчетана и с посещения в Средно общообразователно училище с директор Олга Лаврунова, както и в Детска школа по изкуства и в Културно-спортен център.

Почетна значка на Община Ловеч бе връчена на кмета Екатерина Долгасова за изключителен принос за развитието на дружеските и културни взаимоотношения между двата града. Почетен знак на Община Ловеч бе връчен на Лотошинския район, Московска област, за същите заслуги и по повод Празника.

lotoshino1406161Плакет с инкрустиран кристал бе връчен на Сергей  Широков, началник на отдел „Култура, младежки дейности, спорт и туризъм“.

Кметът Корнелия Маринова поздрави присъстващите граждани на площада на 11 юни. Това е денят, в който Лотошинският муниципален район отбелязва 87 години от обявяването му.

В официалния сайт на руския град се отбелязва, че българската делегация е била истински подарък за празника, част от почетните гости.

Припомняме, че точно преди месец – на 11 май, Празник на Ловеч, ние приехме делегация от Лотошино.

3 коментара

  1. И да попитам: За осем месеца управление, какво направи любимата ви кметица за града, за да заслужи тази екскурзия с общински пари. Градът си е във все същото окаяно състояние.

Comments are closed.