muzeivlevski302142Поздравителен адрес до Регионалния исторически музей изпрати днес кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова по повод  Международния ден на музеите, който се отбелязва на 18 май. В обръщението към Капка Кузманова, директор на РИМ, се казва:

„Денят се провежда под мотото “Музеи и културни пейзажи”. Това ни напомня истината, че пейзажът се определя от заобикалящата го среда, в която живеем и работим. А  самите музеи са важно средство за културен обмен и историческа памет, за обогатяване на националните традиции, ориентир за разбирателство, сътрудничество и мир между народите.

Нашите музейни труженици имат свой принос в осмислянето на културното наследство, на героичното ни минало. С изяви като кръглата маса по повод 140 години от Априлското въстание Вие за пореден път показахте капацитет, научен потенциал и впечатляващ хоризонт на търсения“.

1 коментар

  1. Каква е тази болест на политиците,че да разбират някои азбучни истини,едва тогава,когато съдбата ги постави на пост,който им определя отговорности за определени обстоятелства или обекти?Визирам точно РИМ/Регионалния исторически музей/.Когато преди години, поради рухването на покрива на сградата до „Старата банка“срещу Драматичния театър, имущество и музейни работници,ползващи помещения под този покрив,се преместиха чрезвичайно в помещение на Младежки дом,защото нямаше друго подходящо,вместо загриженост за музейните работници и експонати г-жа Маринова/тогава председател на ОС Ловеч/отправи обвинения към тях за самоуправство и към тогавашния кмет,Казанджиев,че е допуснал това пренасяне в Младежки дом.

Comments are closed.