Кметът на Община Ловеч има покана от екипа на вестник „Стандарт” за участие в тържествената церемония по връчване на Годишните награди „Чудесата на България” 2017 г., на която ще бъде присъдено отличие в категория „Музей на годината“-2017 г. на нашия музей „Васил Левски“.

Церемонията е на 19 декември 2017 г. (вторник) от 18 ч. в Хотел „Анел”, София, на бул. „Тодор Александров“ 14.

В годината на най-великия българин – Апостола на свободата Васил Левски, наградата се присъжда за активната дейност на музея „Васил Левски“ – Регионален исторически музей Ловеч, която не би била възможна без подкрепата и съдействието на общината.

На церемонията ще присъства и директорът на РИМ – Ловеч Капка Кузманова.

 

Специално участие в церемонията ще вземат Илияна Йотова, вицепрезидент на България и патрон на националната кампания за опазване на културно-историческото наследство на България „Чудесата на България”, Боил Банов, министър на културата, Лиляна Павлова, министър за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г.,  народни представители, кметове, историци, археолози, представители на бизнеса, неправителствените организации и медиите.

„Чудесата на България“ са най-добрата визитка на страната ни, особено в годината, когато България ще бъде председател на Съвета на ЕС. Провежданата седма година кампанията  „Чудесата на България” е един от малкото емблематични фактори на национално обединение. В рамките на инициативата са проведени над 50 регионални и национални дискусии, решени са десетки казуси, свързани със собствеността, реставрацията и промотирането на  културно-историческите обекти, както и създаването на над 20 нови маршрута за културно-исторически туризъм, доказаха необходимостта от развитие и разгръщане на мисията. По недвусмислен начин е доказана необходимостта на българите да преоткрият и наложат пред света наследството на 7 цивилизации, което пазят земите ни.

 

4 коментара

  1. Толкова е алчна че и зимата няма да я спре да краде ,селянка,превърна Ловеч в село,нямам думи,давидя защитава които иска, аз на черното бяло неказвам

  2. Спомнете си корпоса. Стига сте мрънкали

  3. Това не е кадър от сюрреалистичен филм на Фелини, а снимка на центъра на Love4- тъжен областен град в България. 13.12.2017 година. XXI- ви век. Едно от истинските чудеса на България 2017г. и е достойно за най-голямата антинаграда, която да допълни веселия интериор на кметския кабинет- редом до култовото “Легло за двама”!! 😀

Comments are closed.