Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се срещна днес, 15 март, с група ученици от град Калиш (Kalisz), Полша. Децата са гости на провеждащото се Национално състезание по математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки на СУ с чуждоезиков профил (15 – 16 март).

Учениците Хелга, Камила, Шимон, Оля и Едита, заедно със своята учителка Агнешка за първи път се включват в това състезание и ще бъдат извън класацията.

„Гледаме на Вас като на символ на сближаването между нашите два града, тъй като сме подписали протокол за намерения за побратимяване с Калиш. Разчитаме на Вас да сравните нивото на трудността на задачите тук и в Полша и догодина на участвате в самото състезание“, каза Корнелия Маринова.

Тя припомни важността на това състезание, което се провежда за 22 –ри път. То ще бъде открито на15 март, петък, от 18.00 ч. в салона на Ловчанското читалище от заместник-министъра на образованието и науката инж. Таня Михайлова.

За гостите от Калиш е предвидена специална културна програма, а вечерта ще гледат спектакъла „Звук и светлина“ на Ловешката средновековна крепост.

2 коментара

  1. И к’во? Да не се срещала с мен понеже ми е уредила участие във фестивала Бардефст който тя срина тотално?

Comments are closed.