Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се срещна на 5 ноември с талантливите балерини от школата за модерен балет към ЦПЛР – ОДК Ловеч. Децата разказаха за своите постижения и награди през годината, като последните им отличия са от Международния фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите“, състоял се на 26-28 октомври 2018 г. в София. В срещата взе участие и заместник-кметът Венцислав Христов.
Балетът се е състезавал в две възрастови групи: до 13 години и от 14 до19 години, с общо шест танца в четири различни стила. Формацията е завоювала златни медали и в двете възрасти.
С пълен комплект медали се похвалиха две от малките балерини, които танцуват и с малките, и с големите.
Най-малката участничка е на 6 години, а най-голямата е ученичка в девети клас.
Боряна Филипова, ръководител на балета, подари на кмета на Ловеч своя медал и снимка на формацията в знак на благодарност за подкрепата, която Общината им оказва.
От своя страна Корнелия Маринова подари плакет „С най-добри пожелания“, за да им напомня, че Община Ловеч ще продължава да прави необходимото, за развитието на техните таланти. Кметът пожела на децата нови успехи, както и да получават още много награди, които да разнасят славата на родния град.
Международният фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите“ се организира за 14 поредна година с цел откриване и развиване на талантливи деца и възрастни от цялата страна. Провежда се в направления музика, танци и лирика;
Фестивалът се провежда под патронажа на Министерството на културата. Мотото на фестивала е „Съхрани традициите! Стани звезда!“
Организатори са НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1924“ и Арт компания „Нови звезди“ – София.
С подкрепата на:
Столична община – район „Красна поляна“
Съюз на народните читалища
Съюз на българските писатели
Съюз на българските композитори
Българско национално радио.