Даниела Балабанова, БТА

Медици от МБАЛ “Проф. д-р Параскев Стоянов” в Ловеч се срещнаха с кмета на общината Корнелия Маринова, за да изразят недоволството си, че от три месеца не са получавали заплати.
Преди това медицински сестри и санитари заявиха пред медиите, че очакват съдействие, защото всеки ден напускат хора и от май не са получавали заплати. “Вече не издържаме. Предния път пак четири месеца не бяхме получавали. Ние искаме да я има болницата, макар че не останаха хора в работоспособна възраст. Може би това искат – да напуснат всички и да фалира болницата. Явно това е политика. В болницата има пациенти, които ги лекуваме с неимоверни усилия”, казаха събралите се пред сградата на Общината в Ловеч медици от почти всички отделения на болницата.
Кметът прие трима техни представители, които след срещата казаха, че са удовлетворени и се надяват проблемът със забавените заплати да бъде решен.
Пред журналисти Маринова поясни, че работещите в болницата са наясно, че не Общината е тази която може да осигури техните работни заплати. Според нея прокуристът е обещал до края на месеца персоналът да получи по една заплата.
Маринова посочи, че е необходимо да се организира среща при областния управител на всички общини акционери, на която да се прецизира как всеки един ще помогне за стабилизиране на болницата.
За 26 септември е насрочено общо събрание на акционерите, в чиито дневен ред е заложена и точка за избор на нов съвет на директорите.

8 коментара

  1. А бре как може за психиатрията да има пари а за болницата да няма при положение, че психиатрите ти коригират здравето обикновено към влошаване дори и чрез принудително лечение? За справка търси на гуги “Болен съм от липса на приятелка” С баяне ли трябва да започнем да си ремонтираме анатомията?

  2. Дреме и на нея за хората от града. Тя си взема заплатата редовно, защо да не е весела

  3. Отива си градът къде го има това със заплатите нито в бананова държава

  4. Лъжи и пак лъжи ,всеки си прехвърля топката.А пациентите и персонала страда

  5. Ми да правят още плочките на центъра с парите които взеха за проекта на зоопарка и как няма да има с месеци

Comments are closed.