Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова обяви 9 януари 2017 г. (понеделник)  за неучебен ден за всички училища на територията на Община Ловеч. Заповед № 44/07.01.2017  е сведена до знанието на директорите на училища в общината.

Същите по тяхна преценка и след решение на педагогическия съвет могат да приложат разпоредбата на чл. 105, ал. 4 от ЗПУО за обявяване на до три неучебни учебни дни.
Заповедта е на основание чл. 44, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с чл. 105, ал. 3 и ал. 4 от Закона за предучилищното и училищното образование, а така също и във връзка с усложнената метеорологична обстановка на територията на Община Ловеч.

За всичко това е уведомен началника на РУО – Ловеч.
Контрол по изпълнение на заповедта е възложена на Венцислав Христов – зам.-кмет на Община Ловеч.
Копие от заповедта се изпраща до РУО – Ловеч, както и е публикувана на интернет страницата на Община Ловеч.

14 коментара

  1. Децата от Плевен и други населени места утре с какво да пътуват за да стигнат до Ловеч след като пътищата са затворени, автобусите не пътуват, а за влаковете и дума не може да става със закъсненията им от по 3-4 часа…..някой помисли ли за това…..

  2. Кирил Георгиев
    Не,грижата не е за учителите и учениците,че щяло да им бъде стусено или да се заразят.Грижата е да не се създава обществено напрежение и недоволство,като лъсне поредната лъжа на Борисов и Лиляна Павлова,че този път земата “Ще е под контрол и снежинки ще се ловят във въздуха!”България е в климатичен пояс,който предполага сняг и ветрове през зимата.Павлова и Борисов не го ли знаят?!А,ако го знаят,защо се правят магистрали и пътища без снегозащитни пояси?!Снегът спря преди денонощие,но преспите са си по пътя.За да ги няма – първо снегозащитки,и второ-постоянно въртене на снегочистещите машини и повече роторни снегорини.!Пътувал съм в много по-тежки условия зимата на 1995 г. -Белоградчик-Видин,60-70 см сняг,преспи и три роторни снегорини на пътя,които се въртят напред-назад през 5-6 километра.И няма сняг и преспи на пътя.
    Но тогава Господ ходеше по земята.Сега Борисов лети на вертолет и снегът не му пречи!

  3. Снегът е над 20см, а в училища като езиковата учат деца, не само от Ловеч, а и от цяла България, включително от районите с тежка зимна обстановка и грипна епидемия. Най-студените дни идват през новата седмица. Напълно логично е да се удължи ваканцията ни. Все ние и учителите ни ще страдаме после, вас какво ви пречи?

  4. Отново смях. Паднало там ддз колко 10-15 сантиметра сняг и край бедстваме и затваряме училищата. Бедствието сте вие

    1. Ако беше ученик и трябваше да ходиш на училище в тоя студ докато повечето други училища в околността са ваканция нямаше да се смееш

    2. Ти кой беше,че не се сещам,комунистическа отрепка такава!?

    3. Да и поне снега е 10см,за това пътя за селата са затворени,днес вадят автимобили от снегонавяване

    4. И. В. ,А ти кой беше?!Герберче,неосъществена Реформа или Пуделче

  5. Отново смях. Паднало там ддз колко 10-15 сантиметра сняг и край бедстваме и затваряме училищата. Бедствието сте вие

Comments are closed.