snqg2912142

Обновена: Пътят Ловеч – Плевен също е затворен за движение!

В 19 ч. тази вечер кметът на Ловеч Минчо Казанджев обяви бедствено положение в населените места от общината. Решението бе взето на заседание на щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия за зимния сезон 2014/2015 г., като планът бе приведен в изпълнение в частта му за действия при снегонавявания и обледявания на територията на община Ловеч.

Причината за бедственото положение са силният снеговалеж, ураганният вятър на места, снегонавяванията и намалената видимост за движение на пътни превозни средства.

На този етап има проходимост до всички села по отделни маршрути. Най-тежка е зимната обстановка в района на Лисец, Баховица, Славяни и Слатина, където техниката за снегопочистване е преминала към изтегляне на закъсали автомобили. Съдействие оказват и от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Във всички села, останали тази сутрин без ток, електрозахранването е възстановено, с изключение на част от Слатина и Славяни. Навсякъде има вода и телефонни връзки.

В града като цяло няма проблеми. „Еко” ЕАД, отговаряващо за снегопочистването и зимното поддържане на уличната мрежа и обществените площи в Ловеч, продължава работа.

По-рано днес стана ясно, че Агенция „Пътна инфраструктура” е въвела временно ограничение на движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона на пътя Ловеч – Плевен заради снегонавявания, силен вятър и ограничена видимост. Камионите, идващи от Троян, са спирани още на входа на Ловеч, за тях са подсигурени три паркинга в града – до бензиностанцията на „Газпром”, на полигона между СБА и митницата и в района на бившата бензиностация до закрития басейн. Създадена е организация отдел „СКОРС” да извършва подвеждането на автомобилите до паркингите.

Затворен за движение остава пътят Деветаки – Брестово, обходните маршрути са за Деветаки – през Умаревци и Йоглав, и за Брестово – през Къкрина. От общината още по обед препоръчаха да се ползват обходни маршрути и за пътуващите в посока Горан и Владиня – за Горан през Умаревци, а за Владиня през Дойренци – Дренов.

Кризисният щаб към кмета на общината функционира без прекъсване. Поддържа се непрекъсната връзка с всички ведомства и фирми, отговарящи за поддържането, зимното снегопочистване и експлоатацията на мрежи и съоръжения в общината, и с общинския съвет по сигурността.

15 коментара

  1. Много добре казано.

  2. Мноо си крив бе! Трол ти се привижда! Че какво са виновни групите на ЧЕЗ, че имат крадливи началници, които всичко изнасят в чужбина? Ай по-кротко. Пий си винцето и стой на топло..

  3. Най лесно се чисти сняг в къщи пред телевизора с чаша в ръка и добро мезе.Аман от такива чистачи!

  4. Ако утре край Ловеч падне метеорит, Павлин Иванов пак ще гледа укорително към кмета Казанджиев (зер точно в неговата община е паднал, а ако не беше Минчо кмет – щеше да падне у габровско или русенско).

    1. Че в тази статия къде видя да се укорява кмета???

    2. По-добре да падне метеорит в нашата община, та белким се отървем от крадливия кмет Мин ЧУ!

  5. Ko bedstveno polojenie ludi li ste vidqhte malko snqg i vqtar i ae bedstveno pplojenie q si svarshete rabota kat trqbva da vidim dali shte e bedstveno polojenie

  6. Данчо Колев, когато излезнеш да поработиш в такова време с групите на ЧЕЗ ще запееш друга песен.

    1. Ела да ти дам отговор от ЧЕЗ колко инвистиций са направили.Пък тогава се обаждай,трол.

    2. Трол можеш да казваш на някой друг. Ако имаше поне малко обща култура и знания за енергетиката щеше да помислиш преди да говориш така. Че крадат пари не отричам, но бедствено положение не се обявява само заради ЧЕЗ. Да не би ЧЕЗ да са виновни, че вчера пътя от Ловеч за Плевен беше затворен заради снегонавявания или че заради същото за Горан се минаваше през Умаревци.

  7. Диалектика – сняг, червен код, бедствено положение, печено прасенце, сухи мезета, благо винце, червен трол…

Comments are closed.