Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави на 17 октомври сутринта децата и колектива на ДГ „Радост“ в ж.к. „Младост“ по време на техния голям спортен празник. Изявата в слънчевия ден бе посветена на обновеното дворно пространство, реализирано по проект.

Корнелия Маринова се обърна към децата с думите: „Тук научавате много нови и полезни неща, защото само след няколко години ви предстои да бъдете ученици. За нас беше много важно да обновим това пространство, за да сте щастливи, здрави и силни.“

На многобройните спортни площадки децата по групи играха, състезаваха се, надпреварата включваше и игри, с които се усвояват правилата за движение. Празникът под наслов „Все по-далече, все по-бързо и все по-високо!“ внесе голямо оживление в квартала, той бе наблюдават и от част от родителите и жителите на „Младост“. Всички участници получиха грамоти и много топки като награди.

Стойността на ремонта на двора на ДГ „Радост“, където директор е Ценка Василева, по договор е за 268 481 лв. В резултат децата получиха една от най-богатите, цветни и разнообразни игрови площадки, с много зелена площ и беседки за отдих.

Както съобщихме по-рано, през следващите дни с различни спортни събития ще бъдат отбелязани и останалите обновени обекти от образователната инфраструктура в Ловеч.

 

1 коментар

  1. Нейните внучета в коя държава ходят на градина?… Ай чиба…

Comments are closed.