Преходната купа „Юлиян Манзаров” от турнира на младежките противопожарни отряди, който приключи днес в Ловеч, беше връчена от кмета на Общината Корнелия Маринова на отбора-победител на СУ „Петър Беров“ от Свиленград.  Традиционният есенен турнир„Млад огнеборец” се проведе в града край река Осъм на 2 и 3 октомври. В състезанието участваха 13 отбора от цялата страна, турнирът се провежда за тринадесети път.  Отборите се състезаваха при отлична организация на тренировъчното игрище на ПФК „Литекс” до Салито.

Закривайки турнира, кметът Корнелия Маринова се обърна към учениците с думите: „Днес ние отбелязахме по нашия начин паметта и подвига на момчето-футболист Юлиян Манзаров, който загина, спасявайки другите. Така той стана символ на смелост и надежда. И аз Ви поздравявам за това, че днес водихте тази спортна надпревара точно за тази надежда. Желая Ви отдаденост, сили и целеустременост и Ви очакваме отново в Ловеч.“

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова получи грамота за принос към организацията и организиране на състезанието.

Комплексен победител е също отборът на СУ „Петър Беров“ от Свиленград. Купа, грамота и златните медали бяха връчени от пожарникар №1 на държавата главен комисар Николай Николов, който пристигна в Ловеч специално за събитието. Той припомни на децата какво пише на знамето на турнира, а именно „Живейте, мечтайте, бъдете!“

Домакините от Ловеч от ОУ „Димитър Димов“ спечелиха третото място в комплексното класиране. Те получиха купа, грамота и медали от старши комисар Милен Маринов, директор на ОД на МВР Ловеч. Второто място в комплексното класиране бе за ОУ „Никола Икономов“ – Разград. Наградите връчи директорът на РД ПБЗН-Ловеч комисар Владимир Кацарски. Раздадени бяха и награди за най-добрите отбори в двете дисциплини „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”. Бащата на момчето-герой, председател на фондацията „Ангели от Лим“, беше изпратил за всеки отбор по една чанта с лакомства.

Организатори на инициативата са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” със звеното в Ловеч, Българската федерация по пожароприложен спорт, РУО – Ловеч, община Ловеч и фондация „Ангели от Лим“. Патрон на турнира е кметът Корнелия Маринова. Състезанието е включено в Календара на спортно-туристическите дейности в община Ловеч за 2017 г.

При откриването на състезанията учениците бяха поздравени от заместник-кмета Венцислав Христов, който проследи изявите на първите отбори.