Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи на 11.01.2018 г. на служителите на  музей „Васил Левски“ отличията, присъдени от Седмото издание на „Чудесата на България“ на в. „Стандарт“.  Директорът на Регионалния исторически музей Капка Кузманова получи грамота от Националната кампания за опазване на културно-историческото наследство на България като музей № 1 , както и Бронзова розета от Плиска.

Обявяването на всички награди стана по-рано на тържество в столицата на 19 декември м.г., но днес кметът лично се срещна с колектива на музея, за да ги поздрави за високото отличие.  В срещата с музейните работници участва и ресорният заместник-кмет Венцислав Христов.

„Голяма гордост е за нас да Ви поздравя като музей №1 на годината. На церемонията в София, където бяхме с Капка Кузманова, присъстваха много видни представители на държавата, на науката и изкуството. Грамотата е признание за Вашата работа, за Вашите заслуги, за което най-сърдечно Ви поздравявам. И очакваме много нови успехи!“, каза Корнелия Маринова. От страна на домакините кметът получи цветя и пълен набор от научните издания на музея от миналата година.

След срещата служителите участваха в музеен съвет на РИМ – Ловеч.

Както е известно, музеят „Васил Левски“ е само един от обектите на РИМ. Останалите са Етнографският комплекс, Сбирката с минерали, Средновековната крепост, както и Къкринското ханче, което е първият музей, посветен на Левски в България, отрит още преди 86 години.

1 коментар

  1. Адмирации за директора на Регионално историчесия музей г-жа Капка Кузманова , както и на целия колектив на музея !

Comments are closed.