Кметът на Община Ловеч кани на консултативна среща при него на 30 август (сряда) от 17.30 часа общинските съветници от всички политически сили, представени в Общински съвет Ловеч. Въпросът, който ще се обсъжда, е определяне на бъдещата правна форма на съществуване, респ. формата на управление, на търговските дружества, в които Община Ловеч е едноличен собственик на капитала.

Както е известно, това са „ЕКО“ ЕАД и „Общински пазари“ ЕАД. Този тема бе обсъждана в няколко последователни заседания на Общинския съвет, като въпросът за персоналния състав на управлението на тези дружества бе предмет дори на извънредно заседание на Общинския съвет. В резултат разглеждането бе отложено до приемане на правния статут, в който тези дружества ще продължат да съществуват.

Кметът на Община Ловеч счита, че най-правилното решение може да се стане след провеждане на консултации с общинските съветници, в чиято компетентност е окончателното произнасяне по темата, тъй като те представляват всички политически партии, намерили място в съвета.

Успешното развитие на дружествата може да се случи само на базата на постигнат широк консенсус, като бъдат преодолени всички тяснопартийни и  личностни пристрастия и се даде приоритет на интересите на гражданите, счита кметът на Ловеч.

2 коментара

  1. Айдеееее…. Значи викаш тези фирми не трябва да се у правляват от кадърни началници а от партийци. Бравус!

  2. Е, как може да се облече така цветно като клоун…Все пак е кмет..етикетът изисква стил….Село..селооо…

Comments are closed.