darenieerfurt1305-17Главният кмет на побратимения ни град Ерфурт, Германия, Андреас Баузевайн връчи тази сутрин ключовете на пет автомобила, дарение за община Ловеч от Спестовна каса Средна Тюрингия. Те са четири аудита  и един форд и са в отлично състояние, оборудвани са с летни и зимни гуми. За събитието информират от пресцентъра на ловешкото кметство.

Отделно градската управа на Ерфурт дарява офис техника, 40 комплекта чаршафи и одеала за центровете за настаняване от семеен тип, както и играчки, дрехи, козметика и лакомства за децата от ЦНСТ.
Подаръците за децата от социалните услуги са закупени със средства, събрани от служителите в градската управа в акцията им „Центов остатък“, в която всеки оставя остатъка в центове от заплатата си до закръгляване на сумата. Така са набрани 800 евро, с които е купено предоставеното днес.
При всяко посещение на делегация от Ерфурт в Ловеч от възстановяване на партньорските отношения през 1996 г. са правени дарения – от ученически пособия до автомобили, коментира кметът Минчо Казанджиев и благодари на гостите.

darenieerfurt1305152За изключителната дарителска дейност Андреас Баузевайн миналата година бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Ловеч“, а за дарителство и ползотворно сътрудничество в укрепването и развитието на партньорските взаимоотношения между Ловеч и Ерфурт на председателя на управителния съвет на Спестовна каса Средна Тюрингия Дитер Баухаус бе присъден почетния медал на общината. Сега кметът Казанджиев внася предложение в общинския съвет за удостояване на Баухаус със званието „Заслужил гражданин на Ловеч“.
Председателят на управителния съвет на Спестовна каса Средна Тюрингия днес лично прие от кмета Казанджиев благодарности от името на ловчалии. В делегацията от Ерфурт са още Михаел Хаун от Спестовна каса Ерфурт и Норберт Буссе от Службата за администриране на терени и сгради в Ерфурт, заслужил гражданин на Ловеч.
Партньорските връзки между двата града са още отпреди 33 години

9 коментара

  1. Минчо, не стоеше ли твоя подпис под заповедта за забрана на превозните средства да преминават през пешеходните зони? Що не вземеш сега да се бръкнеш във джоба за всяка кола по отделно, или бъди нагъл докрай – глоби тези от Ерфурт, които са ги паркирали там.

  2. и ние като страните от третия свят на дарения караме, добре че са те че ако чакахме на нашите управници нищо нямаше да има.

Comments are closed.