lovechsnqg29011483Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова нареди със заповед почистването на снега от тротоарите, прилежащи към сградите, както и премахването на ледените висулки по фасадите да се извършва от съответните физически или юридически лица, стопанисващи или експлоатиращи сградата.

     При установени нарушения физическите лица носят административно-наказателна отговорност – глоба от 50 до 200 лв, а юридическите – санкция в размер от 500 до 5000 лв.

     Заповедта се издава на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация и Наредба № 1 за опазване и поддържане на обществения ред, чистотата, общественото имущество и природата на Ловешката община и предвид започналия зимен сезон.

16 коментара

  1. А аз доколкото знам тротоарите са си общинска собственост,защо хората да вършат работата на общината

  2. Хубаво е уважаеми съграждани ,да прочетете какво значат думите “гражданска съвест”Задължение на кмета е да организира почистването на пътната мрежа в поверения му град.Кой трябва да ви изчисти тротоарите пред собствените ви къщи,ако не самите вие?Не може цял живот само да мрънкате и критикувате,а самите вие да не правите нищо,за да живеете в един по -хубав град!Това уважаеми, се казва гражданско самосъзнание.Когато го постигнем ,ще живеем и по-добре.Накрая ще Ви цитирам думите на един велик американски президент,те с пълна сила важат и за вас”Не ме питай какво е направила Америка за теб,ами кажи какво ти си направил за Америка!”

  3. При установени нарушения физическите лица носят административно-наказателна отговорност – глоба от 50 до 200 лв, а юридическите – санкция в размер от 500 до 5000 лв.
    —————————————————————————————————————————————–
    При Установени нарушения по други Общински Наредби Кмет на Община Ловеч няма ли да пусне Заповеди и да ни цитира и там какви са санкциите?
    Примерно за изпоразпадналите си реклами на фирми и банки по знайни и незнайни стълбове из целия град?
    Или пък за все още неналожените санции на политическите сили, непочистили агитационните си материали из населените места от Ловешка община?
    Е такива ми ти неща чакам да видя…

  4. До миналат година квартал вароша и по точно ул. Марин Поплуканов не се чистеше лично аз я чистех от музея на Васил Левски до сладкарница Люляче…. Лицето на града

  5. е това е такава глупост, че просто няма накъде! Вчера стана кмет, а още от днес се излага! А ако няма никой в тази къща, хората са в чужбина и няма кой да почисти пак ли ще глобяват?! А Ако живеят възрастни хора, които едвам ходят?! Абсурдна държава! Защо хората плащат данъци?! Щом от сега започват гафовете нищо добро не я чака тази кметица!!!

  6. Всички ревете от Кмета и каде отивали парите ни,и че старците неможели да си почистват,писнало ми е от такива като вас които само се жалват.А замисляли ли сте се кога един от вас е излязал някаде да протестира,когато е имало протести или пак кога е излязал някой по гражданска инициатива да почисти някаде и така нататака.Е хайде стига сте ревали вече!

  7. Браво на кмета! Дано има ефект от заповедта.

  8. Абе Кмета хубаво нарежда…но да се замисли, че има бабки и дядковци на преклонна възраст ! Да се претрепят ли, за да почистят това, което може да бъде почистено от тези, които се правят на Безработни и висят и чакат помощи. Засрамете се !!! Дори работа за 200 лв. Е работа ! Ще има осигуровки, заплата, и ще се свърши нещо полезно ! Възрастните са си изработили своя стаж и са в заслужена почивка !!!

Comments are closed.