huliganilv912155Кметът на Ловеч Корнелия Маринова назначи комисия, която в срок до 8 януари идната година да извърши оценка на състоянието на Спортната зала и на възможностите за извършване на ремонтни дейности. От комисията се изисква изготвяне на количествено-стойностни сметки и доклад с предложения за дългосрочни и краткосрочни дейности за изпълнение на предписанието на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и възстановяване експлоатацията на обекта.

Това стана ясно днес на сесията на общинския съвет от отговора на кмета на питане на общинския съветник Страцимир Петков за Спортната зала.

Сред другите спешни мерки, обявени от Маринова, са залагане на средства в бюджет 2016 за изпълнение на дейностите от доклада и оптимизиране на ползването на залата. Ще бъде потърсена и отговорност от съответното длъжностно лице за лошото хигиенно състояние на залата.

Експлоатацията на Спортната зала бе спряна със заповед на директора на РЗИ д-р Цветолюба Генкова на 8 декември т. г. заради незадоволителното й материално-техническо и хигиенно състояние. Срокът за изпълнение на предписаните хигиенни и противоепидемични мерки е 31 март 2016 г. Според кмета някои от изикванията може да бъдат изпълнени в посочения срок, но за други е необходим по-дълъг период от време и голям финансов ресурс.

За последните четири години Спортната зала има наложени три предписания – през 2012 г., 2013 г. и 2015 г. Приходите за същия период са 9023 лв. Към момента на затварянето й в залата тренират 200 човека от три спортни клуба.

На въпрос на общинския съветник Страцимир Петков има ли вероятност все пак да се намери временно решение и залата да отвори врата за 20 януари, когато започва хандбалният шампионат, кметът отговори: „Ще търсим решение хандбалният ни отбор да се състезава“.