kmarinovamvr1911151Кметът Корнелия Маринова проведе днес работна среща с представителите на териториалните поделения на МВР, ДАНС, Окръжен съд, Административен съд и Военно формирование 24480, съобщават от Община Ловеч.

Присъстваха директорът на областната дирекция на МВР Иван Пепелджийски, директорът на териториалната дирекция на ДАНС Христо Маринов, председателят на Окръжния съд Милена Вълчева и на Административния съд Габриела Христова, началникът на Военното формирование майор Теодоси Томанов, директорът на регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Владимир Кацарски и началникът на Районната служба Валери Димитров, началникът на Районното управление в Ловеч Светослав Съев и на сектор „Пътна полиция“ Николай Недялков.

     Пред тях Маринова представи новия си управленски екип – тримата си заместници Ивелина Радевска, Цветан Георгиев и Венцислав Христов и секретаря на общината Даниела Цанова.

     Обсъдени бяха съвместните действия между отделните институции за гарантиране на обществения ред и сигурност  и правата на гражданите. На срещата всички се споразумяха да осъществяват бърз обмен на информация помежду си, да се подобри комуникацията с кметовете на населените места, да се наблегне на превенцията. Ще бъдат прегледани и изменени общинските наредби, ще се потърси инициатива за законодателни промени за увеличаване правомощията на служителите на Районното управление и СКОРС.

     Всички участници в днешната среща заявиха воля за повишаване нивото на партньорството помежду си и за създаване на по-добра координация и взаимодействие между отделните институции.