Двама изтъкнати спортни деятели и един млад треньор бяха наградени с почетна значка на Община Ловеч. Отличията им бяха връчени лично от кмета Корнеля Маринова по време на церемонията „Спортист на годината”.

Известният треньор по карате и джу-джицу сенсей Петър Магеранов бе отличен за високи постижения и популяризиране в областта на бойните спортове и издигане престижа на Ловеч.

Той е една от емблемите на ловешкия спорт, а животът му е неразривно свързан с каратето и източните бойни изкуства. Носител е на IV дан карате киокушин и на V дан джу-джицу. Магистър по карате и джу-джицу в Национална спортна академия „Васил Левски -София. Преподавател по физическо възпитание в Техническия колеж в Ловеч, по фитнес, карате и джу-джицу в Частен професионален колеж “Спорт и здраве“ в Дупница. Съучредител е на “Алфа-клуб “Да оцелееш”. Треньор по киокушин карате и джу-джицу в спортните клубове в Ловеч. От 1994 г. е зам.-председател на Българската федерация Шин-киокушин карате. Член на управителния съвет на националната федерация „Българско карате“. Общественик, с активна гражданска позиция. Женен, с две деца, дядо на две внучета. 

С почетна значка бе удостоен и изявеният спортен педагог Светослав Денчев. Той бе отличен за дългогодишна и успешна работа като учител по физическо възпитание и спорт, за постигнати високи редултати в ученически състезания и турнири, и издигане престижа на Ловеч.

Цели 34 години Сарти неизменно е учител по физическо възпитание и спорт в ловешкото ОУ„Васил Левски”. Под негово ръководство през тези повече от три десетилетия състезателите и отборите на училището са спечелили десетки победи и призови места от различни ученически спортни състезания – емблематичниата спартакиада „Пламъчета сини” и състезанията „Бързи, смели, сръчни” , републиканските първенства по футбол за ученици от 5-ти до 8-ми клас, Коледния детски турнир по футбол…

За развитие и популяризиране на детско-юношеския спорт в областа на леката атлетика и ориентирането престижното общинско отличие заслужи и младият треньор Константин Василев. Благодарение на неуморния му труд, на неговия хъс и ентусиазъм, ловешкият клуб по ориентиране неизменно е сред водещите у нас през последните години. Изминалата 2016 г. също бе много успешна за състезателите на клуба. Под вещото ръководство на Василев ловешките ориентировачи постигнаха куп победи и записаха много призови места в различните национални шампионати и турнири. Константин е успешен треньор и на млади лекоатлетически таланти.