kletvakmetobs124Кметът Корнелия Маринова ще приеме на 17 декември делегация на американската компания „Кенаметал“, заявила намерение за придобиване на съществуващо или установяване на индустриално производство в България. Пред борда на директорите на корпорацията и нейните европейски мениджъри, базирани в Женева, вече са представени предимствата на България като инвестиционна дестинация от Службата по търговско-икономически въпроси – Вашингтон, към посолството на България в САЩ.

„Кенаметал“ е производител на високоякостни сплави за минната и пътностроителната индустрия, водеща световна компания в инвестиционното машиностроене и изработката на компоненти за транспортното машиностроене. Внедрила е над 1700 патента в продуктите и производството си, сред най-популярните й марки е моделът бургии видия.

През декември проучвателен екип, включващ инженери, ръководители снабдяване и висш мениджмънт, ще проведе у нас срещи с държавни институции, местни власти, доставчици, финансиращи институции и строителни фирми.

2 коментара

  1. По важно е не да приеме американската компания, а да я обеди да инвестира.Въпреки ,че се съмнявам в това да стане,кой би инвестирал в град в които не може да се погрижи за заплатите на служителите си в болницата.Не сме взимали заплати :за септември 1/2,,цяла за ноември а идва ред и за декември.:(

Comments are closed.