pressonf2511161Търсим законови възможности за прекратяване на обществената поръчка за външно хранене, съобщи днес на пресконференция кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Ето какво още каза Корнелия Маринова:

„Като общинска власт от няколко месеца сме подложени на натиск от различни знайни и незнайни организации, както и от някои политическа лица, по проблема за начина храненето на децата в детските градини. Без да се поддаваме на манипулации и страхове, ние вземаме под внимание мнението на родителите от срещите и писмата до кмета. Родителите заявиха, че вярват в общината, но не вярват във външна фирма за хранене.  Така че още при първото заявено желание от страна на родителите, аз ги приех и говорих с тях. Подчертавам, че става дума за партниране, за диалог с реално заинтересуваните лица.

По моя инициатива проведох срещи с част от родителите и те изразиха реален страх. Няма как да не отчитам това, както и тяхното доверие към институцията. Затова взех решение за прекратяване на обществената поръчка. Проведох и разговор с директорите на детските градини.  Те продължават да смятат, че нашият вариант е най-добрият. Затова най-вероятно в бъдеще вместо да модернизираме старите кухни в детските градини, което е скъпо и непосилно, ще вървим към организирано хранене от страна на Община Ловеч, а не от външна кухня.

Предстои ни работа в тази посока. Винаги съм вярвала, че всички въпроси могат да бъдат решени бързо и добре, ако решението се търси чрез  диалог. Фактът, че решението не състоя по-рано, е, че то бе търсено чрез инспирирани отвън мнения, а не между реално заинтересованите страни.“

 

4 коментара

  1. След това не добре обмислено решение за храната за децата в градините това е добра новина
    Децата вече са толкова малко и трябва да ги пазим да са здрави и добре нахранени добре възпитавани

  2. едно време във всяко детско заведение ,ясли,градини ,имаше кухни…….а сега има знайни и не знайни……………воини на кметицата

  3. Ало,Кметицата!Че кой ви натресе кетъринга за децата ни?Да не бяха марсианците?!Не бяхте ли вие с Прецидател Цолов и послушковците – общински съветници – ГЕРБ,Реформатори и групичката “Бъдеще за Ловеч”?!Егати бъдещето!
    И какви са тия кьорфишеци,които хвърляш с”инспирираните отвън мнения”!С Прецидател Цолов,що не вземете да ни обясните кои са “реално заинтересованите страни”?Щото разбирането ви за тия страни е много мъгляво,като всичко останало!Не са ли от едната страна РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦАТА,които Прецидателят Цолов кръсти”НЕЛЕГИТИМНИ”!?И така останахте само вие в Общината легитимните.
    А сега,като видяхте дебелия – “Ще търсим възможност за прекратяване на поръчката за кетъринга!”
    Ами търсете я тая ВЪЗМОЖНОСТ!Ама побързайте,че вижте какво става в Хасково!Център от “затворен тип”,ама без огради!?Сега щели да ги правят за дни.”Оставката” така разпоредил!Да се намери ВЪЗМОЖНОСТ за бързо изграждане!
    “След дъжд качулка!”

Comments are closed.