Кметът Корнелия Маринова се срещна на 14 февруари следобед с министъра на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на международната туристическа борса „Ваканция и спа Експо“. Както вече съобщихме, на изложението Община Ловеч има свой щанд с богати рекламни материали. Кметът на Ловеч представи новите туристически продукти и големия потенциал на общината. Министър Николина Ангелкова познава региона, през ноември 2016 г. тя лично в работна среща в Ловеч се запозна с проблемите и идеите на местните туристически оператори и хотелиери.
В своето слово при откриването Николина Ангелкова посочи:
„Изложението посреща над 20 хил. гости от 22 страни и за България това е огромна чест, привилегия и доверие. За мен е огромно удоволствие за 35-и пореден път да открием „Ваканция и спа Експо“ особено сега, по време на българското председателство на Съвета на ЕС“.
Министърът изтъкна още, че през миналата година страната ни е посрещнала над 8,8 млн. чуждестранни туристи, което е ръст със 7,6%. За тази година отново се очаква да отбележим ръст. Приблизително 7 млрд. лева са приходите от международен туризъм през 2017 г. и има над 10% ръст.
В екипа на Община Ловеч са включени още заместник-кметът Венцислав Христов и експерти от институцията в областта на туризма, туристическия маркетинг и рекламните дейности. Щандът на Ловеч е разположен на атрактивно място и на него се спират много посетители.

9 коментара

  1. А дали са запознали туроператорите,че разкопават Вароша точно в активния туристически сезон????

  2. Както е тръгнало, скоро и свещи ще му запалят на този град! Горко ни!

  3. От къде бих могла да взема или закупя от богатата гама рекламни материала?

  4. Виж ти кални бани в центъра на Ловеч със СПА процедури?

  5. Много е важно, че срещата е била на 14-ти следобед. Явно на това се дължи блясъкът в очите..

  6. Добре дошли на СПА в Ловеч. Предлагаме кални бани на открито. Процедурите се провеждат с подкрепата на Община Ловеч.

Comments are closed.