Кметът на Ловеч Корнелия Маринова се срещна на 4 май с консула на Русия в Русе Андрей Громов. Гостът бе в Ловеч по повод среща с ученици, на които се презентирана програма на безплатно образование в Русия.

Андрей Громов изрази задоволство от променящия се облик на града в резултат на новото строителство. Кметът Корнелия Маринова запозна госта с възможностите на общината в областта на икономиката и туризъм, с предстоящите празници и чествания. В срещата взе участие и директорът на Руския културно-информационен център и културен аташе на Русия в България Павел Журавльов. От страна на домакините в срещата взеха участие председателят на ОбС в Ловеч Петър Цолов, зам.- кметовете Цветан Георгиев и Венцислав Христов, както и Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието.

По-късно в салона на СУ „Свети Климент Охридски“ пред ученици от 11 и 12 клас от седем ловешки училища бе представена образователната програма на правителството на Руската федерация за обучение на български ученици в Русия. Проектът предвижда изцяло безплатно образование, без ангажименти от страна на студентите, на основата на приятелски взаимоотношения между двете страни.

3 коментара

    1. Бих отишла с най-голямо удоволствие, защото имам незаличими спомени от тази страна, но вече е безвъзвратно късно за мен, уви… Ето как изглежда “кочината” отвисоко . За тебе обаче със сигурност е такава, каквото е гроздето за лисицата

    2. Също бих отишъл. Но предпочитам тайгата и Сибир.
      Лошото е че са страшно недостъпни…
      Не е като в уредения свят – сега купувам билета и след няколко дни съм там.
      Корумпирана кочина са я направили управниците и в момента. Лошото е че заразяват и нас…

Comments are closed.