Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова прие на 24 август ръководителите на група кадети от Суворовските училища, които са на посещение в Ловеч.

В делегацията влизат Дмитрий Нестеров, първи заместник-председател на „Кадетското братство“ в Русия, както и Евгений Смушков, изпълнителен директор на „Кадетското дружество“ в Украйна. В срещата взе участие и заместник-кметът на Ловеч Даниел Колев.

Гостите са в България по повод 141-годишнината от Руско-турската освободителна за България война и на 25 август ще бъдат на тържествата на връх Шипка.

В групата влизат 15 момчета –кадети на възраст от 11 до 15 години, които са посетили руските паметници на Стратеш, както и градския зоопарк.

Дмитрий Нестеров разказа какво приятно впечатление правят строителните промени в центъра на Ловеч и вярва, че градът ще стане още по-хубав. Руският гост обърна специално внимание на чистотата и грижата за паметниците в града.

От своя страна кметът Корнелия Маринова изрази готовност да посрещне следващата година за 22 август група от изпълнители от Суворовските училища за тържествата в Ловеч.

3 коментара

  1. Kво става тука?
    Всяка седмица някой наш кмет в Русия или пък руснаци на посещение в Ловеч?
    Част от Европа ли сме или руска губерния?

  2. Очевидно училището я влече. И Русия я влече. А кадетите…? Поканени са за догодина. Значи и те я влекат. А къщата на дарителите тъне в тишина…

    1. Чак пък тишина в къщата на дарителите, не мисля, в тишина тъне само темата от страна на иначе разговорливата кметица….

Comments are closed.