OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова днес прие гости от Пожарните служби на градовете Ерфурт (Германия) и  Базел (Швейцария). Срещата стана в приемната зала в Бароковите къщи, домакини бяха и заместник-кметът инж. Ивелина Радевска и секретарят на Общината Даниела Цанова. Присъстваха още директорът на Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” Владимир Кацарски, началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” Валери Димитров и други представители на службите.

В състава на чуждестранната делегация влизат г-жа Симоне Крафт  – протокол  и международни връзки, Община Ерфурт, Тобиас Бауер – ръководител на служба по пожарна безопасност, спасяване и защита на населението при бедствия и аварии, Община Ерфурт, полковник Вернер Щампфли – инспектор в Пожарна в кантон Базел, и подполковник Вернер Дийц- началник на служба за противопожарна защита, Базел.

„Искам да изкажа нашето задоволство от дългогодишното успешно  сътрудничество и стабилните международни връзки между Ловеч, Ерфурт и Базел. За това време нашите приятелски и партньорски  отношения са се развили в голяма степен. Доказателство са многото дарения, които сме получили от Вас в Ловеч. Благодарение и на това сме изградили една стабилна противопожарна система, почерпили сме много опит и знания“. Това каза в приветствието си кметът Корнелия Маринова.

Гостите благодариха за посрещането и поднесоха подаръци-символи, характерни за техните градове. Мил жест направи полковник Вернер Щампфли, който благодари за посрещането на чист български език.

Следобед  посещението продължи с работна среща, на която беше представена наша противопожарна техника, споделен беше наш опит от доброволческите формирования, както и опит от Ерфурт и Базел.

Утре международната делегация има делова среща в кабинета на кмета на Ловеч, както и посещение на връх Шипка.