OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Задоволство от добре поддържаните паметници на руските офицери и войници от времето на Руско-турската война (1877-1878) изрази днес в Ловеч секретарят на Посолството  на Руската федерация Елена Приходко, която е ръководител на отдел “Вътрешна политика и двустранни отношения“.

Елена Приходко бе приета в Деня на освобождението на Ловеч  от османско владичество – 22 август, от кмета на  Община Ловеч Корнелия Маринова. Това бе и първата официална среща на кмета след кратката лятна почивка. По този повод Корнелия Маринова получи букет от полк. о.р. Гриша Генов – СОСЗР-Ловеч, и останалите приятели на Русия, които придружаваха руския гост.

Кметът Маринова, в присъствието и на заместник-кметовете Ивелина Радевска и Венцислав Христов, отбеляза колко е важен за Ловеч този празник, когато след тридневните боеве на 20 – 22 август 1877 г. градът е освободен. Тя говори и за скорошната визита в Рязан, Русия, за осъществените контакти с тамошната администрация и предстоящата в края на септември визита на побратимения с Ловеч град. За нас е важно паметниците да са в добро състояние, защото така се възпитава бъдещето поколение и се припомня за цената на свободата, изтъкна Маринова.

„Радвам се да видя, че тука в Ловеч така добре си грижите за паметта на нашите предци. Зная, че имате три побратимени града в Русия и ви благодаря за живите връзки“, изтъкна Елена Приходко. Тя подчерта още, че Ловеч е много красив град и който го е видял, пак се връща.

1 коментар

  1. И тук ли трябва да питам от какво сме се освободили!?! Електронното издание Lovech Today или кмета не знае от какво сме се освободили? Извънземни ли са ни нападнали ?

Comments are closed.