motoratfilm2510164Кметът Корнелия Маринова покани малките актьори от снимащия се в момента филм „Моторът“ на среща в Община Ловеч в удобно за тях време. Това стана по време на първия работен ден на продукцията, когато екипът работеше край стария мост до село Лешница, община Ловеч. Филмът е със сюжет от 40-те години на миналия век, като се проследява съдбата на две момчета чак  до наши дни.

Кметът Корнелия Маринова проследи репетициите и заснемането на един епизод под моста, в който играят както малките артисти, така и Валентин Гошев, който е още сценарист и режисьор на филма.

motoratfilm2510163„Радвам се, че във Вашата продукция са ангажирани наред с големите актьори и много деца. Нашето общество има необходимост да се разказва за деца и чрез деца за нашата история. Надявам се да останете много доволни от условията и природните дадености в нашата община и пак да се върнете за нов филм. А също и да гостувате тук с готовата продукцияq като направим премиера в Ловеч“, каза кметът Корнелия Маринова.

Маринова разговаря и с младия Димитър Ангелов (16 г.), който играе ролята на Вили Шмид. В другите роли са Руди Евтимов (Славчо) и  Александра Радичева (Евелина). Техните роли като възрастни хора се изпълняват съответно от  Михаил Мутафов,  Ицко Финци и Гергана Кофарджиева. Сред актьорския състав се виждат и ангажименти на актьори от Ловешкия театър.

Директор на продукцията е Иван Кирилов, а продуцент е Иван Тонев, който е и оператор на филма.  Снимките ще продължат до 12 ноември. Филмът ще излезе на голям екран през следващата година, като ще бъде показан и по БНТ.

motoratfilm2510162