Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова  поздрави многобройните участници във „Фолклорна палитра”, които представят резултати по проект „Твоят час” в областта.

„За вас, децата, „Твоят час“  трябва да звучи като „Моят час“, в който се чувствате на най-добре, с най-хубавата песен, с най-хубав танц и с най-слънчевата рисунка. Сега това е вашата сцена! На добър час!“, каза в поздравлението си кметът на Ловеч.

В началото на програмата бе представена кратка презентация за Ловеч, след което началникът на РУО – Ловеч Еленко Начев връчи грамоти на всички ръководители на групите за извънкласните дейности по проекта от 29 училища в областта. Тържеството имаше гости от столицата, тук бе и заместник-областният управител на област Ловеч  Румен Ралчев.

Освен сценични изяви, участниците бяха направили и изложба с изработени от тях произведения, рисунки, кукли и други изделия. Цял следобед детски смях и глъч огласяше салона на Ловчанско читалище „Наука –1870“, както и площада пред него.

Проектът „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности («Твоят час») – фаза І“ е по Оперативна програма «Наука и образование за интелигентен растеж 2014 – 2020».

 

1 коментар

  1. Наистина се получи един много хубав празник на детското творчество. Но остана и един леко горчив привкус. Оказа се, че децата, които пеят и танцуват имат право да бъдат наградени с грамоти, а тези, които рисуват – не. Как ли ще се чувстват след празниците децата от един и същи клас, участвали с различни изяви във “Фолклорна палитра”? Дали едното изкуство е по-важно и трудно от другото? Дали едното изисква много повече усилия от другото? Дали единият талант е много по-ценен от другия? Все въпроси, на които не успях да открия отговорите.

Comments are closed.