Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поднесе на 5 април, цветя на паметника на лесничея Никола Василев на алеята „Баш Бунар“ в Ловеч по повод традиционната Седмица на гората (3 – 9 април). По този начин тя отдаде почит на създателя на алеята и неговите последователи.

Всяка година служителите от Регионалната дирекция на горите – Ловеч, начело с нейния директор инж. Павли Богдански, правят тържество на открито в този приказен кът на Ловеч край река Осъм. Така те честват труда на всички лесничеи и служители, които се грижат за българските гори.

В своето слово инж. Богдански напомни колко са важни горите за нашия живот. Цветя пред паметника поднесоха още областният управител на област Ловеч Пенка Николова, представители на РДГ, Национален парк „Централен Балкан“ и други. Множеството беше поздравено и от Ловчанския митрополит Гавриил.

Тази година седмицата преминава под надслова „Гората е живот“, като различни събития запознават хората с грижата за природното богатство и екологичните ползи от него. Седмицата на гората вече има и свое постоянно лого, дело на Христо Ангелов. Запазеният знак бе отличен в рамките на конкурс, проведен преди година.

Седмицата на гората се чества от 1925 година, когато се провежда първият празник на залесяването. Девет години по-късно лесовъдът Георги Минков предлага честването да продължи цяла седмица. През 1956 г. празникът е възстановен. Оттогава е традицията той да стартира в първата седмица на април.