Горещо подкрепям избраната тема, защото  успехът идва и минава през трудностите, а те са нашето педагогическо ежедневие. Това изтъкна кметът на Ловеч Корнелия Маринова при откриването на Националните педагогически четения, като призова учителят да бъде аристократ по душа, за да има усмивки в училище.

13-ите национални педагогически четения под надслов „Да запазим усмивката в училище” се провеждат в дните 20 – 22 юни и бяха открити в сряда вечерта в Ловчанско читалище “Наука -1870 година”. Темата на четенията е “Моето педагогическо ежедневие – през трудностите към успеха”, като своята добра практика споделят 68 начални учители от областите Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Силистра, Добрич, Сливен и Разград.

Гост на изявата беше Таня Михайлова – заместник-министър на образованието и науката. В словото си тя съобщи, че вече няколко години министерството подкрепя педагогическите четения на Център “Хуманна педагогика” под ръководството на проф.д-р Емилия Василева. „Защото образованието е предпоставка за икономически и духовен напредък“, изтъкна Таня Михайлова.

Поздравления поднесоха още Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието –Ловеч, и проф.д-р Емилия Василева. Гости на откриването бяха и зам.- кметът Венцислав Христов, Пенка Иванова директор на дирекция „Учебници“ в МОН, Илиян Тодоров, заместник-областен управител, много граждани и деца.

Тържественото откриване бе съпътствано от богата художествена програма, в която взеха участие балет „Ралица“, читалище „Бяла Анаста“, Детски танцов състав „Ловеч“, вокални групи и индивидуални изпълнители.

Самите четения се провеждат в четвъртък и петък, като групите работят в залата на Общински съвет Ловеч и в приемната на Община Ловеч в Бароковата къща. Сред темите правят впечатление такива като обучение в доброта и активна гражданска позиция, трудните деца и пътят към успеха, здравословната храна, наука без скука, информационни и комуникационни технологии в часовете за самоподготовка и други.

1 коментар

Comments are closed.