OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на Великден, 01.05.2016 г., се включи по традиция в тържеството на село Старо Стефаново. Възобновеният от 12 години празник  се проведе  в двора на църквата „Рождество Пресвета Богородица”.

Това е пролетен народен празник с курбан, даван за здраве и успех, който събира живеещите тук, още близки и приятели,  на дълга трапеза в хубавия двор на църквата.

Кметът Корнелия Маринова подари икона с образите на светите братя Кирил и Методий, която бе осветена и обогати храма.

След като поздрави присъстващите с „Христос воскресе“, кметът на Ловеч в словото си подчерта, че в това изконно българско село не се е изгубила вярата и стремежът към по-добър и достоен живот. Корнелия Маринова подчерта още подкрепата, която има от страна на общината местният кметски наместник Иван Джуров.

Село Старо Стефаново през последните години е намерило своя нов облик като архитектурен резерват, привлича нови жители от близо и далече. Всичко това съвпада с плановете да се развива културният туризъм в общината, а името на селото все по-често трябва да се чува и в национален мащаб, пожела Маринова.

В хубавия слънчев ден  пред местния храм дойдоха областният управител на Област Ловеч Ирина Митева, председателят на фискалния резерв на Народното събрание и бивш депутат от ГЕРБ Борис Грозданов,  членът на борда на директорите на „Общински пазари“ ЕАД –Ловеч Ценка Лазарова и много гости.

Празнична служба и водосвет  отслужи отец Петър от Малиново. После народното веселие продължи дълго под звуците на оркестър.