Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова взе активно участие в срещата на кметове на населени места в област Ловеч с вътрешния министър Валентин Радев и главния секретар на МВР Младен Маринов, проведена на 20 март следобед в Ловеч. Маринова участва и в последващата среща, на която бе представен анализ на дейността на ОДМВР-Ловеч.

Министър Валентин Радев дойде в Ловеч за да чуе лично проблемите на кметове и кметски наместници по места във връзка с проблеми на престъпността, сигурността и пътно-транспортната обстановка. На срещата присъства и областният управител Георги Терзийски.

Изказаха се десетки кметове, които поставиха конкретни въпроси и проблеми, като нива на битова престъпност, необходимост от законодателни промени, видеонаблюдение, посегателства върху горски територии. Министър Радев отговори на всеки един въпрос, като подчерта, че най-важно е да се вземат още мерки за намаляване на конвенционалната престъпност до много ниски нива.

В своето изказване кметът Корнелия Маринова благодари на кметовете и кметските наместници, които са достатъчно активни, когато се поставят проблемите на населеното място, в това число и на заседания на Общинския съвет. „Не си спестяваме искреността, когато се правят и отчети на полицейското управление. Факт е, че проблемите се открояват, набелязваме конкретни мерки и Общинският съвет приема тези мерки като неотложни задачи. Това се вижда и от високата оценка, която местната власт дава на съвместната ни работа с полицията“, каза кметът на Ловеч.

В Община Ловеч от 23 март 2017 г. действа споразумение с РУ на МВР за сътрудничество и повишаване сигурността на гражданите, изтъкна Корнелия Маринова. Изготвени са списъци на самотните хора и хора в риск по населени места и кметовете полагат специална грижа за тях. В осем села на общината е изградено видеонаблюдение, но очевидно трябва да положим още усилия за останалите селища, изтъкна като проблем кметът на Ловеч.

Обстановката на територията на област Ловеч е спокойна, обобщи по-късно главният секретар на МВР Младен Маринов.