Днес, 15 септември, е стартов ден, а вие имате възможност да развивате висока скорост. С тези думи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обърна към учениците и колектива на Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги (ПГИТУ), които се бяха събрали на тържество в двора на училището. Ето какво още каза кметът на присъстващите:

„Вашето училище е с дълга история, то не се страхува от предизвикателствата, като последното от тях беше сливането на две знакови училища. Вашият колектив се справи успешно с това. Тук съм, защото професионалното образование е изключително важно за вашето развитие, както и за бъдещето на града и качеството на живот в него. Тук има един здрав колектив с амбиция и възможности, ръководство с визия и работи в сътрудничество с всички институции.“

После Корнелия Маринова подари на училището знамето на Община Ловеч, както диск с филм за Васил Левски и стихосбирка за Апостола.

Преди да удари първият звънец директорът на гимназията Пенка Драганска също поздрави учениците с емоционално слово. Учебната година в ПГИТУ започва с две нови попълнения от млади учителки по английски по немски, съобщи директорът. За първи път тук има и два паралелки с осми клас.

Възпитаниците на училището бяха подготвили кратка музикална танцова програма, както и демонстрация на физически умения от техен съученик, които бяха посрещната с аплодисменти.

15 коментара

  1. v nashata strana ne e moderna muzikata pop I jjass nito makedonskite pesni I narodnata muzika se slusha mnogo malko nai aktualnata muzika v momenta e pop folk I vsichki q slushat napravilisa edin pozdrav I taka go izopachavate prosto nqma smisal a tozi rasist Vladi Gechev kvo samo romiteli slushtat pop folk az nesam na sashtoto mnenie che bulgarite vzeha da igraqt kuchesite po dobre I ot siganite I slushat samo pop folk takache po dobre ne pishi takiva grozni komentari a parvo se zamisli

  2. Не е имало”джумбаре”.Това е личен поздрав към Мария Лилова,след приключване на тържеството по откриване на учебната година.Учителите от професионалната гимназия и директорът са незаслужено оплюти.Те са достойни и отговорни хора,но в България за всичко са виновни учителите.

    1. Госпожа Мария Лилова да си ги викне вкъщи за лични поздрави!!! Училището не е място за такива изявления!!!

    2. До колкото разбрах въпросната Мария Лилова е била поканена на тържеството.Т.е. тя е гост.Не знам каква наглост трябва да имаш за да си правиш своеволия на публично място.Интересно е и друго-оркестъра е пред входа на училището,музиката дъни,отгоре е кабинета на директора,учителска стая и класни стаи.Как пък така нищо не били чули?!Мистерията е пълна!

    3. Кметът Маринова, както и нейните заместници, ще си получат и меда, и жилото. Не може да се присламчват и да смучат само положителната енергия от хора, които умеят да работят и вършат нещо. Ще си получат и лъжицата катран от събитието. Още повече случилото се идеално илюстрира управлението на Ловеч, а и страната ни, през последните години.

    4. Тошко, винаги съм се отнасяла негативно към присъствието на политици на тържествата за откриване на новата учебна година. Стоят пред децата като препарирани истукани. Аз лично не помня нито през ученическите, нито през студентските си години да е имало на тоя ден подобно присъствие и такава фалшива показност на партийна и политическа съпричастност към образованието. Не зная в други страни – на Запад и на Изток- дали я има тази порочна практика на нашия градец?! Кметът К. Маринова като неканена и недарена сваха е прелитала от ПГИТУ в Езиковата, а оттам- за малко отдих и емоционален гъдел е кацнала и във “Васил Левски”…. Това ли е трябвало да прави цял ден, вместо да проконтролира на място строителните дейности в централната градска част, да провери също на място източника на отвратителната смрад, задушаваща деца и възрастни от поне две седмици ?! Сиреч, да се занимава с пряката си служебна работа, вменена й по закон.Сега в медийното пространство пък инициира това пошло политизиране на случая с ПГИТУ, нагазва в партийни плаващи пясъци и не се усеща как сама ще влезе в собствения си капан. Ама нейсе…Сыр бесплатен только в мышеловке! 😀

    5. Павлина, гадове като зам министър Михайлова и Кастрева извършиха поредица от закононарушения през последния месец, за да спасят частния бизнес на групичка самозабравили се учители в СМГ. После тези лицемерни мръсници отиват на 15 септември в някое училище и говорят безсмислени клишета, в коите те самите нито вярват, нито спазват. Комбинирани с някой смрадлив поп превръщат деня в един парад на лицемерието, лъжата и пошлостта. В КБУ-то поне са били естествени, показали са нещо съобразно нивото си. П.П.: пратихме ти вчера специални поздрави “на живо” по един страхотен начален учител.

  3. Такъв резил за града с активното участие на кмета Маринова! Прочетете коментарите в социалните мрежи. Това, което направи с откриването на учебната година безмозъчното ръководство на “училището” и десет идиота-пиара няма да успеят да заличат.

  4. И тази ли бивша”педагожка” е присъствала на джумбарето?Другата седмица да ги вземе и в Общината за откриване на поредната неефективна общинска сесия!

  5. Да беше друснала един кючек с мангалите!!Май само те ти се радват!!!

Comments are closed.