Аз съм изключително щастлива жена, това споделя днес кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова в интервю във в. „Новините глас“ бр.50, под заглавието „Усмивката, добрата дума, уважението, зачитането – важните неща в живота ми“.

Материалът е по повод една година от встъпването в длъжност. Припомняме, че новият кмет влезе в Общината на 10 ноември 2015 г., точно на рождения си ден.

Ето част от интервюто:

  • Как измина тази година за Вас?

  • Неусетно – от проблем в проблем, от задача в задача, от ден към ден, радостен към проблемен въпрос… Една година, в която изплащаме вересии от миналото управление, да изготвим програма за оздравяването на финансовото състояние на общината и да го реализираме. Това е и година, в която се подготвихме за новия програмен период с инвестиционната програма, която беше одобрена. Сега очакваме да се подпише договор за безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж“ и инвестиционна програма в размер на 23 млн. лева. Подготвихме важни проекти за екологията като този за комбинираната система за депото за неопасни отпадъци, като очакваме безвъзмездна помощ за това. Към края сме на рекултивацията на старото сметище. Започнаха и реалните действия по почистването на коритото на реката, за да нямаме „гора Осъм“, вместо река Осъм. Защото досегашното състояние предполагаше риск за населението.

  • Кога жителите на Ловеч ще видят града външно променен?

  • Предстои ни много важна година, сега през 2017 . Вярвам, че ще се приеме един стабилен държавен бюджет, което ще даде възможност да стартира и инвестиционната програма, да започнат мерките по енергийна ефективност и санирането на първите 11 жилищни сгради, а след това и други и много обществени сгради. Ще започнем реновирането на централната градска част. Училищните дворове също са дневен ред, както и две училища, които ще бъдат цялостно обновени. Така че идва една много важна година за всички ни.

  • Какво Ви донесе радост през тази година?

  • В Общината изживяхме няколко важни и завладяващи културни събития, които всички видяха и сега няма да ги изреждам. Но дори гражданска активност, която беше показана с местни граждански инициативи, тези искания за обществен дебат – това също ме радва. Да, понякога звученето може да е пресилено и да изглежда странно, но няма страшно. В крайна сметка това означава, че имаме будни граждани и това трябва да бъде насърчавано. Така се поддържа диалогът. Лично аз предпочитам живия разговор очи в очи, а не да си говорим през медиите. Няма никакви пречки за диалог, напротив – ние го търсим и постоянно каним хората. Трябва да умеем в дискусията да открояваме плюсове и минуси и да вървим към решаване на проблема по начин, най-добър за общността.

  • А в личен план какво Ви донесе изтичащата година?

  • Аз съм една изключително щастлива жена, която вече има втора внучка – още един член на нашето голямо семейство. Това е една огромна радост. Радвам се на успехите на моите деца. Радват ме и гражданите, които срещам по улиците и ми благодарят за добре свършена работа. Усмивката, добрата дума, уважението, зачитането – са важни неща в живота ми. Това са устоите, върху които е изградена цялата ми ценностна система.

Бележка: Корнелия Маринова е родена на 10 ноември 1960 г. в Сливен. Омъжена, с две дъщери. Позната в Ловеч като педагог, директор на ОУ „Васил Левски“ – Ловеч (1992-2011). През 2011-2013 г. става председател на Общинския съвет – Ловеч. Народен представител от ГЕРБ в 42-то Народно събрание и в 43-то Народно събрание (до ноември 2015 г). На последните местни избори през есента на 2015 г. тя прекъсна доминацията на БСП на кметския пост в Ловеч, продължила цели 20 години.

23 коментара

Comments are closed.