kmetpojarnikar2602142На тържествена церемония в Централния военен клуб в София вчера кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев получи грамота и статуетка като победител в националния конкурс „Пожарникар на годината 2013“ в категория Б за представители на органите на държавната власт, местното самоуправление, юридически лица и граждани и членове на доброволни формирования. Отличията са за конкретен и съществен принос за осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението на територията на общината и му бяха връчени от зам.-министъра на вътрешните работи Васил Маринов.

Наградата на Казанджиев се присъжда със заповед на директора на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов от 14 февруари т. г. Предложението е на председателя на експертната комисия в Ловеч за провеждане на конкурса „Пожарникар на годината“ Петър Петров, до когото е отправено предложение за това от началника на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен инспектор Валери Димитров. Призът е за подкрепа на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“, реализирането на проекти със средства на Европейския съюз, доставка на дарена пожарна техника и оборудване, установяване на партньорски професионални и приятелски отношения с пожарните служби на Германия и Швейцария.

Казанджиев благодари за отличието и отправи думи на признателност за професионализма и ползотворното сътрудничество към служителите на Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Районната служба в Ловеч и увери, че в лицето на общината Пожарната ще продължи да има добър партньор.

2 коментара

  1. Прочети какво е осигурил за пожарната, тогава задавай тъпи въпроси.

  2. И какво е угасил?

Comments are closed.