kmetreformator512141Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев получи приза „Община реформатор“. Наградата – плакет и почетна грамота, в категорията „Средни общини“ (с население от 20 хиляди до 60 хиляди души) бе връчена в София вчера по време на годишната конференция на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Отличието се присъжда на община Ловеч за нейния траен принос в развитието на местното самоуправление. Това съобщават от пресцентъра на Община Ловеч.

Приемам наградата като признание за дейността на общинската администрация, за приближаването й до гражданите, за предоставянето на все повече и по-качествени административни услуги, каза кметът. Той бе и основният докладчик като представител на НСОРБ в Комитета за наблюдение на оперативна програма „Околна среда“ на дискусионния форум „Опазването на околната среда – обща грижа на общините и държавата“, на който постави проблемите по оперативната програма от гледната точка на общините.

kmetreformator512143По време на форума бяха подписани две споразумения за сътрудничество на НСОРБ с Министерския съвет и с 43-ото Народно събрание.

Отличието за траен принос в развитието на местното самоуправление община Ловеч получава за втори път. През 2009 г. по време на шестата годишна среща на местните власти лично премиерът Бойко Борисов награди Ловеч като община реформатор.

Миналия месец Казанджиев спечели и конкурса „Кмет на годината“, организиран от портала на българските общини Kmeta.bg, в категорията „Опазване на околната среда“.

Още един кмет от Ловешка област бе отличен от НСОРБ тази година. Той е кметът на Летница д-р Красимир Джонев, който получи наградата „Кмет реформатор“.

 

7 коментара

  1. А Община Реформатор ли е Община Ловеч след втората такава награда??
    Аз мисля, че НИЩО не се е променило за 5 години!

    1. Тигърът, който тази сутрин избяга от клетката си в Софийският зоопарк, е упоен и предстои да бъде върнат в клетката си, съобщиха за OFFNews от столична община.
      Полиция, ветеринари и директорът на зоопарка са на място.
      Тигърът е излязъл от клетката си тази сутрин, докато в помещението с клетките имало близо 20 посетители.
      Той незабавно е бил изолиран в залата с хищниците. Посетителите са били помолени да напуснат зоопарка.
      Причината за инцидента в момента се уточнява. Не е ясно дали тигърът е излязъл от клетката си по невнимание от страна на служител на зоопарка, който при почистване я е оставил отворена
      Предстои проверка от страна на общината, както и вътрешна проверка от управата на зоопарка в София.

      offnews

  2. Кмета Джони бая реформира пътищата че и тротуарите към и в наше село Кърпачево. Ха погледнете баат Минчо как реформира тези такива таковата. Явно реформаторските му награди са за друга форма на реформиране.

  3. А награда ОСТАВКА кога ще получи?!

Comments are closed.