kmet110121Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев подари на храма „Свети Иван Рилски” в с. Лешница църковен полилей. Новата придобивка струва 920 лв, тя вече е закупена и монтирана от църковното настоятелство, кметът ще възстанови изразходената сума с лични средства.

     Дарението Казанджиев обяви днес на празника на Лешница, когато бе чествана и 110-годишнината от основаването на местния храм, в който вече грее новото и модерно осветление.

     На селския мегдан се събраха млади и стари лешничани, техни гости, роднини и приятели да се повеселят заедно. Гости на тържеството бяха още председателят на общинския съвет Тихол Тихолов, общинските съветници Валентина Янкова и Доротея Цанкова и зам.-кметът на Ловеч Младен Младенов.

     Това е поредното дарение на Казанджиев на църква в общината. В началото на септември т. г. той предостави 200 лв за храма в с. Къкрина.

2 коментара

  1. да беше купил и две торби с цимент и да беше наел двама дето получават помощи да циментират плочките по градската

  2. С цената на огромни лишения и свит семеен бюджет бяха заделени и дарени средства. Хубаво е когато човек с едната ръка взима, но понякога с другата връща на обществото.

Comments are closed.