kmetuchgodina1509142Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев откри новата учебна година в ОУ „Проф. Димитър Димов“, съобщават от Община Ловеч. В словото си пред ученици, учители и родители той каза, че 15 септември  е един голям празник за България, защото  родното училище  събира  в своя двор децата за продължаване на тяхното обучение и за подобряване на техните знания. Казанджиев се извини на всички за създадените неудобства през изминалата учебна година, когато училището беше основно ремонтирано.

„Убеден съм, че вие разбирате, че всички тези проблеми и неудобства са имали своя смисъл, защото днес на първия учебен ден  всички ученици и  учители  стъпват в това ново, коренно променено училище. Училище, оборудвано и ремонтирано по европейски стандарти, което ще ни дава удоволствие на всички нас да учим и да изпълняваме своите служебни задължения“ – каза кметът.

  kmetuchgodina1509141   В ОУ „Проф. Димитър Димов“  е извършен цялостен ремонт по проект за около 1 милион лева, от които 200 хиляди са съфинансиране от общината, а 90 хиляди от училището.

     Кметът пое ангажимент  през следващия програмен период 2014 – 2020 г. в училището да бъде изграден модерен физкултурен салон и да се подобри материалната база. Казанджиев поздрави най-малките, децата, които за пръв път пристъпиха училищния праг и им пожела да усвояват знанията, защото „те са нашето бъдеще“.

В ОУ „Проф. Димитър Димов“ през учебната 2014/2015 г. учениците са 460, разпределени в 22 паралелки, 66 са първокласниците.

kmetuchgodina1509143По-късно през деня кметът откри академичната учебна година в Техническия колеж. Той увери студентите, че община Ловеч много разчита на тях, когато получат своите дипломи и най-вече знания, да постъпят в ловешките предприятия и тук да получат своята реализация.

Колежът е създаден през 1989 г., а от 1997 г. преминава в структурата на Техническия университет в Габрово. В момента студентите в колежа са 250, 116 от тях първокурсници. Специалностите са четири – машиностроене, автомобилно машиностроене, електротехника и компютърни системи и технологии.

  Днес новата учебна година бе тържествено открита във всички училища в общината.

3 коментара

  1. debelakа, с откриването на учебната година печатницата за дипломи започва работа пак. Ама нали са приятели Минчо и печатара, заметоха всичко. А дипломите изобщо не са фалшиви, като истински са. Доста народ от “илита” в Ловеч си е напазарувал “вишу”

  2. Ало, солташаците ( пи арите както е модерно), на 15 септември в центъра на събитията като главни действащи лица трябва да са единствено децата, а не корумпирания и крадлив политически “елит” на града.
    Тук трябва да се пише само за чисти детски пориви към знанието, а не да ни затрупвате със снимки на крадците на тяхното бъдеще.

    П.П.: Да се затъпче разследване за 126 фалшиви дипломи не е шега работа. Ако прибавим и схемите за източване на пари със студентките-майки, то ще се окаже, че с откриването на учебната година (какво общо има това заведение с общообразователните училища е друг въпрос) в ТК се търколило гърнето и си намерило похлупака.

  3. С фалшивите дипломи от колежа кво стана?Затишихте се нещо,а?А парите в пликчета от Здравната каса и те се потулиха.И кое лице от снимките има нещо общо с двете далавери, не знам

Comments are closed.