kopkachervenbr2308141Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев даде началото строително-ремонтните работи в ж. к. „Червен бряг” по проект „Зелена, достъпна и привлекателна градска среда в Ловеч“, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”, информират от пресцентъра на ловешкото кметство. На събитието присъстваха председателя на Общинския съвет Тихол Тихолов и изпълнителния директор на фирмата-изпълнител „Трейс Груп Холд“ АД – София, Мирослав Манолов. Присъства и Нели Вълчева, представител на управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие”.

    „Днес е един хубав ден за кв. „Червен бряг” и на нашия град, защото правим първа копка на значим за нашата община проект по ОП „Регионално развитие”. Това е проектът, който обхваща на първо място реконструкцията на квартала и от друга страна, реконструкция на улицата по посока парка „Стратеш” и изграждане на ново улично осветление към нея. Аз разчитам на вас в процеса на изпълнението на строително-ремонтните дейности да бъдете добър индикатор на изпълнението им и да подавате информация, ако има нередности”, заяви кметът към събралите се граждани. Той пожела на всички след няколко месеца „Червен бряг” да е обновен, привлекателен квартал за младите хора и за всички.

kopkachervenbr2308142    Казанджиев допълни, че сега ще бъде реализирана първата част на проекта – за 4,9 милиона лева, а за останалите близо три милиона лева ще се търсят средства по оперативните програми или собствени средства, за да продължи надграждането му.

В ж. к. „Червен бряг“ ще бъдат изградени пет детски площадки, две площадки за фитнес на открито, едно многофункционално спортно игрище, едно игрище за бадминтон, площадка за тенис на маса,  квартална велоалейна мрежа. Ще се извърши озеленяване, ще се монтира автоматична поливна система за всички озеленени площи, ще бъдат поставени беседки, градско обзавеждане, кошчета за отпадъци, питейни фонтани. По проекта ще бъде рехабилитирана голяма част от уличната и автоалейната мрежа в квартала, в това число и тротоарните настилки, с всичко необходимо за осигуряване на общодостъпна среда.

    Пътната връзка между ул. „Васил Левски” и „Стратеш” ще се укрепи чрез изграждане на подпорни стени, ще бъде реконструирано пътното платно, ще се постави улично осветление. По този начин ще се подобри транспортният достъп до „Стратеш” и Ловешката средновековната крепост с връзка с вече ремонтираната ул. „Мадара“ по проект „Подкрепа за развитие на туристически атракции в община Ловеч”, също финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”.

    Общата стойност на СМР  в ж. к. „Червен бряг“ и Пътната връзка между ул. „Васил Левски” и „Стратеш” е на стойност 4 583 153 лв. с ДДС.

4 коментара

  1. Усещате ли как ще хартисат мангизи и за църковното БКП а по документация ще ги пишат за строежа на храма на сатаната.

  2. Хубаво, но колко време ще се задържи здраво и чисто? Това е големия проблем за градът ни. Навсякъде е свинщина.

  3. Цитат” сега ще бъде реализирана първата част на проекта – за 4,9 милиона лева, а за останалите близо три милиона лева ще се търсят средства по оперативните програми или собствени средства, за да продължи надграждането му.”

    С 2 думи няма да стане!
    Нали алея за разходка щеше де има върху “Гозна бара”?? И докато всички настилки щяха да бъдат сменени, сега се оказа че само “голяма част”. Още какви изненади ни очакват??

    А иначе Кмете, нямаме нужда от първа копка. Копки тип ями много си имаме по улиците на квартала…

Comments are closed.