kmetezikova1806141Кметът Минчо Казанджиев връчи днес грамота на община Ловеч на зрелостничката от випуск 2013 на Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I“, получила две пълни шестици на матурите тази година. Тя е Моника Хитова и получи наградата си по време на тържествената церемония в училището за връчване на дипломите за завършено средно образование. За това информират от Община Ловеч.

Родената в Троян езиковка с отличните си резултати от държавните зрелостни изпити за учебната 2013/2014 г. се нареди в топ 5 на България. Тя получи от кмета още един подарък – картина със символа на Ловеч Покрития мост.

Успешен старт в живота пожела на зрелостниците кметът Казанджиев. Той ги поздрави за отличния общ успех на випуск 2013, който поставя Езиковата в Ловеч на едно от водещите места в страната, и изрази убеденост, че те никога няма да забравят родната гимназия и винаги ще помагат на любимото училище, както са го правили поколения преди тях.

kmetezikova1806142„От тук насетне ви очаква един необятен свят, в който, където и да сте, паролата е една – „Езикова“. С тези думи към дванадесетокласниците се обърна областният управител Милко Недялков, също възпитаник на емблематичното ловешко училище.

Благодарност за упоритостта, трудолюбието и успеха към завършилите отправиха директорът на гимназията Радослав Хитов и началникът на Регионалния инспекторат Еленко Начев.

На тържеството присъстваха дипломанти, учители и родители.

Първенец на випуска тази година е Елизабет Генчева с общ успех 5.99.

1 коментар

  1. Честито и успехи!

Comments are closed.