mostkmet2411131Вчера кметът на Ловеч Минчо Казанджиев инспектира строително-ремонтните работи на пропадналия транспортен мост. Той се запозна на място с извършваните дейности по възстановяването на съоръжението. В момента там се поставят греди върху колоните – 16 на брой, след това ще бъдат монтирани панели върху тях, следват армировка и бетон. След полагане на хидроизолацията ще се пристъпи към асфалтиране.

Възложител на проекта за строителните работи е Агенция „Пътна инфраструктура”, финансирането е от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет и бе договорено от областния управител Милко Недялков. mostkmet2411133Освен предпазни парапети и тротоари ще бъде монтирано и осветление от двете страни на моста.

Вчера кметът бе уверен от строителя, че на обекта се работи усилено, в събота и неделя също, за да се завърши ремонтът до края на годината.

Аварийното състояние на транспортния мост бе констатирано на 14 юни т. г. То настъпи в резултат на интензивните валежи тогава и значителното покачване на нивото на река Осъм в района на Ловеч. Със затварянето на съоръжението за пешеходци и моторни превозни средства е затруднено придвижването на работещите в някои от големите предприятия в града, както и преминаването на пътно-транспортни средства с товароносимост над 10 тона, за които е въведена временна организация на движението.

9 коментара

  1. Ама за храма на сатаната не стига, че се съгласи ами го и съфинансира. Бре когато става въпрос за плячкосване и осиранне баат Минчо винаги си е на ниво.

  2. Мостът се ремонтира с ударни темпове благодарение на областния управител Милко Недялков. Ако чакахме на кмета, още щеше да е на етап търсене на комисионна. Та той не може три крави да разкара от Ловеч, мост ще направи…

  3. Не пишете дали другарят Казанджиев е дал ценни указания/ц.у./ за навременното завършване на ремонта?

  4. Тоя на снимката щом мете с метлата вече значи може и да стане 😀

  5. Минчо, да не паднеш от моста, че какво ще правим без крадлив кмет като тебе!

  6. http://old.lovechtoday.eu/news.php?readmore=5572
    С диплом от ПУЦ Свищов Казаджиев така инспектира СМР-тата по проекта, че сега ни предстои плащането на едни над 800 хиляди лева. Но иначе снимките са ефектни и хващат дикиш пред електоралните единици без собствено самосъзнание. А Мин Чо гледа асфалта, гледа приборите, а вижда само едни %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%.
    Хвала на такива инспектори.

  7. При внимателно вглеждане при увеличение на снимката се вижда как се икономисва от бетонните греди!!!!Кмета или Областния Управител да обяснят защо?!?

Comments are closed.