kmet1903121Община Ловеч като най-голям акционер след държавата осъзнава своите отговорности и няма да позволи болницата да остане без отопление. Това заяви днес след среща с прокуриста на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ д-р Донка Минкова кметът Минчо Казанджиев, съобщават от пресцентъра на градската администрация.

Двамата обсъдиха породения на 23 декември 2014 г. проблем – заради просрочени задължения в размер на 52 хил. лв „Овергаз Холдинг“ АД спря доставката на природен газ. В момента болницата се отоплява с мазут, като парното се пуска с прекъсвания, гориво е подсигурено за още три дни. В стаите се включват и електрически уреди.

Кметът обяви, че до три дни ще има окончателно решение за отоплението. Поискана е спешна среща с Министерството на здравеопазването. Ще се водят разговори с фирмата-доставчик за разсрочено плащане на задълженията. С общински съветници се обсъжда и вариантът общината да подсигури допълнителни средства.

Убеден съм, че ще срещнем разбиране в Министерството на здравеопазването, ще обсъдим всички проблеми на болницата, и особено задълженията й (в размер на 3 млн. лв – б. р.), но приоритетно ще се заемем с отоплението, каза Казанджиев. Той подчерта, че няма да бъде допуснато болницата да спре да функционира заради липса на отопление.

32 коментара

  1. Павел Ненов 08.01.2015 на 16:05 (UTC 2) Връзка към този коментар Отговори

    “lovechonline.com/novini/politika/3670-otoplenieto-na-bolnitzata-vkara-v-shema-mincho-kazandzhiev-i-korneliya-marinova.html

    След прочитането на тази статия няма какво повече да се коментира по въпроса.”

    Ненов, то не може да се коментира там бе братче, също като в Ловеч прес. Да не би Милко да е взел на акорд и оня сайт? Или Коларова от СДС дето беше? Де да знам 🙂
    Лъжите в оня сайт са същите като във вестника. Като две капки боза са 🙂

    1. Не можеш или не искаш, защото те е страх да коментираш с истинското си име.

    2. Що бе, ти да не си Павел Ненов наистина, а? Маринчо Курулезки си в живота тиии 🙂

    3. Баръмовааа баръмова – гола водица си тиии 🙂

  2. Author

    Г-н Ненов, като цитирате Ловеч онлайн, питате ли се, кой работи там, има ли изобщо хора, издател, отговорност или нещо такова?
    Странно, но аз на нито една пресконференция не съм виждал представител на тази медия, както и на още няколко други.
    Та за слуховете и манипулациите ми беше мисълта.

    И да не забравя, но само за информация. Община Ловеч, освен сайта си, има служители в две онлайн медии. Хайде познайте КОЙ служител, за коя медия отговаря.
    В това разбира се няма нищо лошо, напротив, гледните точки стават повече и читателите имат все по-голям избор.

    Павлин Иванов
    “Ловеч днес”

  3. lovechonline.com/novini/politika/3670-otoplenieto-na-bolnitzata-vkara-v-shema-mincho-kazandzhiev-i-korneliya-marinova.html

    След прочитането на тази статия няма какво повече да се коментира по въпроса.

    1. Ненов, ти и да коментираш и да не коментираш, това не променя истината, че кмета е казал „Като не могат да плащат – спрете газа.“ , след което 2 седмици е спряно топлото на болницата.

    2. Герберските драскачи нещо много се активизирахте и започнахте с глупостите по адрес на кмета. Бил казал, анонимен ако го чуеш че трябва да скочиш от моста ще скочиш ли?

    3. Косьо, така си настроен да мислиш… Моя прочит не съвпада с твоя. Кметът Минчо Казанджиев е забъркал недопустим скандал и следва да си понесе отговорността. Но в Ловеч хората се страхуват и са зависими от него и никой няма да посмее да му потърси отговорност или поиска оставка. Той господаря и закона на Ловеч.

    4. До момента излиза, че всъщност Корнелия отново се опитва да направи някаква интрига, а не да търси някакво решение за болницата. Мисля, че е крайно време кмета да заведе дело за клевета срещу нея.

    5. От фактите се вижда кой е интриганта. “Държавата реши въпроса с отоплението на болницата в Ловеч и от вчера е възстановено подаването на газ и отоплението. В дългосрочен план, няма да се допусне фалит. Това заяви днес, областният управител д-р Мадлена Бояджиева на нарочна пресконференция.” – факт, проверим!
      „Като не могат да плащат – спрете газа!“ – кметът Минчо Казанджиев – философия, видима!
      С масалите на кмета поредна издънка май, а?

    6. Анонимен, типичен представител на партия гроб. С теб не може да се спори, защото не приемаш други мнения и разпространяваш клюки като твоята любима- Корнелия.

    7. Павел Ненов 08.01.2015 на 17:23
      Павчо, само партии са ти в главата братле. Остаряваш. За мен любим е единствено мъжът ми 🙂 Но не мога да кажа на черното бяло, като теб. Жив и здрав да си, в болница да не попадаш!

    8. Кое имаш черно на бяло, някакво смешно твърдение на Корнелия, тя да не е някакъв екстрасенс и да знае кой с кого какво си говори. Ай стига глупости, на тая една дума не може да и се вярва.

    9. Що, на изпечения кмет ли вярваш повече? Я обиколи кварталите и виж какво ще ти разкажат хората. Ма мнооого сте прозрачни бе 🙂

    10. Нямам никакво намерение да споря с теб повече, няма смисъл, чиста загува на време е.

    11. Що така бе Павелчо, я как хубаво си говорим. Я ни разкажи сега за Кардиолайф и кмета, запознат си виждам. Кажи ни, ще има ли далаверка там или не. Чувам разни нещица, че щяло да има, ама не вярвам да ти кажа. Минчо не е такъв човек. Не пипа в ръцете даже да му слагаш, нали?

  4. Истината за спряното “топло” на болницата излезе наяве – „Кметът казал: „Като не могат да плащат – спрете газа.”

    1. Айде корнелийка пак се намеси с поредните си глупости.

    2. Няма айде, няма майде, истината e, че „кметът казал: „Като не могат да плащат – спрете газа.“! Най-малкото, което той трябва да направи е да се извини на болните и работещите в болницата, които е оставил на студа две седмици. Ако имаше поне малко чест и достойнство трябваше да го е направил до днес, но явно няма и за това адвокати го защитават тук.

    3. Ей злобар, много си смешен с твоите казал, чул и не знам си какво още. Че Овъргаз да не е кмета бе тъпак, че той да се разпорежда на кого да пускат и на кого да спират газа. Стига с тези безумни манипулации.

    4. Ако беше Боко Тиквата нямаше да се учудя на такова изказване, но кмета- да го видя няма да повярвам. Той е достатъчно интелигентен.

  5. Зaщото след 3 Дни се опрaвя времето и ще е топло :Д

  6. От къде е взета статията не е важно. Важно е защо общината като акционер е допуснала да се случи това събитие. И защо днес, а не по време на двата работни дни преди Нова година се започва решаването на проблема?

    1. А защо Държавата като най-голям акционер го допусна?Интересно е и кога Общината е сезирана за проблема.

    2. Чочо, вероятно не сте толкова глупав, колкото изглеждате. Това просто е невъзможно! Кмета е назначил в борда на директорите на болницата свой представител и знае за всички проблеми на болницата, и особено за задълженията в размер на 3 000 000 лева – те не са натрупани през последните два месеца. Кмета беше в болницата на 23-ти декември и е информиран за проблема с „топлото”, но гузно мълча две седмици, като съвсем умишлено остави болните на студено по празниците. Днес нашият “кмет-герой” видите ли е „изненадан” и решава да решава проблема, който той самия е създал – класическа манипулация и цинизъм в стил „Минчо Казанджиев”. Защото не с микроскоп, а с просто око се вижда, че където има държавни пари и кмета ‘помага’ проблемите стават от големи – много по-големи.

    3. Пак кмета ви виновен за всичко, защо при положение, че държавата има най-голям дял не питате областния управител, а питате кмета.

    4. Интересна работа, за случващото се в град Ловеч кой трябва да е наясно – кметът, който е на този пост от 13 години или държавен чиновник, назначен преди два месеца? Подобни по размер задължения ( 3 млн. лева) се натрупват с времето, а не възникват изведнъж от нищото. Реакцията на доставчика на газ е очаквана, и ако някой твърди, че Казанджиев не е имал представа за това какво ще се случи, значи просто го изкарва глупак, който не знае за какво е в кметския стол толкова време. А това не е точно така.

      В момента Ловеч най-малко има нужда от агитки и клакьори, сочещи с пръст виновника, а от задружни съвместни усилия на властимащите да се осигури нормално функциониране на болницата. И най-вече там, където се очаква да се появи на бял свят и да се лекува светлото бъдеще на града.

  7. Павлинчо, пак крадна статията от сайта на общината.

    1. Павел Ненов, винаги ли сте толкова глупав, или днес е по-особен случай? Продължавайте да говорите, все някога ще успеете да кажете нещо умно!

    2. Author

      Здравейте г-н Ненов и за много години!
      Статиите не се крадат! В институциите има специализирани служби отговарящи за комуникационната им политика, тъй наречените PR-и. Когато институциите искат някаква тяхна новина или събитие да достигнат до много хора, широка публика, те изпращат информация на медиите.
      Точно за това се посочва източник, за да се знае, КОЙ носи отговорност за публикацията,
      Сайтовете на институциите няма как да достигнат посещаемостта, дори на малка медия, камо ли на медия като “Ловеч днес” имаща няколко хиляди читатели дневно. Това е и причината, всяка институция, искаща да достигнат нейните новини до хората да изпраща прессъобщения до медиите.

      Мисля, че достатъчно ясно и изчерпателно обясних ситуацията. Надявам се, дори на вас вече да ви е ясно. И все пак, ако се затруднявате, на ваше разположение съм за още въпроси.

      Павлин Иванов
      “Ловеч днес”

Comments are closed.